גמילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/09/2014 | 23:28 | מאת: אביבה

אנחנו זוג הורים שמאד זקוקים ליעוץ . יש לנו בת בת 3 שמתקופת פסח מנסים לגמול את הילדה היא אמנם בלי טיטול אבל עדיין לא מבקשת את הצרכים שלה ניסינו את כל הדרכים כולל הפתעות הכל זה לא עובד היא עושה בתחתון עכשיו ייש בעייה בגן עירייה אנחנו כל יום מקבלים טלפון מהגננת להחליף לילדה כי בגן עירייה לא מחליפים ובצדק 35 ילדים בגן עים 2 מטפלות זה בעייה השאלה מה עושים במצב כזה איך פותרים את הבעייה אנחנו הורים מאד מתוסכלים מהנושא

01/10/2014 | 22:03 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אביבה, אני מבינה את התסכול שלכם, אך חייבת להצביע על האפשרות שהלחץ הגדול של כולכם רק מחבל בתהליך. גמילה מטיטולים היא תהליך מתמשך, שחייב להיעשות באווירה נינוחה ומכבדת, תוך אורך רוח וסלחנות גם כלפי קושי ופספוסים. לא ממש ציינת מה המקור לקושי, ולמה בעצם זה עדיין לא הולך. ברוב המקרים, חוסר ההצלחה קשור למתח שנוצר סביב התהליך, ולרמות חרדה גבוהות, הן של הילד והן של ההורה. מאחר שמדובר בתהליך שנמשך זמן רב, ללא הצלחה, ובגלל הלחץ שמופעל עליכם מהגן, אני מציעה לא להסתפק בעצה אינטרנטית, אלא לפנות להתייעצות עם גורם מקצועי, שיוכל לנתח את המצב ולהבין איך ניתן לעקוף את המכשולים. הכתובת במקרה זה יכולה להיות פסיכולוג ילדים קליני או התפתחותי, או יועצת גמילה מנוסה. בהצלחה וגמר חתימה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים