ילד עם בטחון עצמי נמוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/09/2014 | 14:51 | מאת: קלמן

שלום, יש לנו ילד בן 11 שסובל מבטחון עצמי נמוך בעקבות התנכלות חברים לכיתה ועקב חוסר יכולת להגיב להם ולהשתלב במצבים חברתיים. הילד טופל לאחרונה אצל פסיכולוגית קלינית ואצל פסיכותרפיסט, אך לא חל שינוי. המליצו לנו על סדנאות קבוצתיות לחיזוק הביטחון העצמי (20 מפגשים עם בני גילו). מה דעתכם? אנחנו שוב בצומת דרכים ונשמח לעצתכם.

01/10/2014 | 21:55 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום קלמן, עקרונית, טיפול קבוצתי יכול להיות מומלץ לילדים עם קשיים חברתיים, שכן במסגרתו ניתן לעקוב מקרוב אחר טיב האינטראקציות שהם יוצרים, ולהתערב בזמן אמת. עם זאת, הטיפול בקבוצה אינו מתאים לכל אחד, ויכול להחריף את המצוקה אצל ילדים מסוימים. לכן, הכתובת להתייעצות במקרה זה, הם המטפלים שמכירים את בנך, והם שיוכלו להעריך (טוב ממני) את תרומתה הפוטנציאלית של הקבוצה עבורו. חשוב לוודא, בכל מקרה, שמנחי הסדנה הם אנשי מקצוע מיומנים, שיודעים לעבוד עם אוכלוסיות ילדים מגוונות, לזהות ולתת מענה לצרכים הספציפיים של הבן שלך. בהצלחה, שנה טובה וגמר חתימה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים