עיניינים חברתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/09/2014 | 08:12 | מאת: אמא1

שלום.בני בן 10.בכיתתו רק בנים זה בי"ס דתי.בני ילד עדין,לא מאלה שמשחקים משחקי ספורט כדורגל אופניים וכו'.הוא אוהב לקרוא לצייר ומצטיין בלימודים.בעקבות זה יש לו בעייה בהפסקות כי רוב הילדים משחקים כדורגל כדורסל ומשחקי ספורט והוא לא משתלב בזה.הוא קורא בהפסקות.לפעמים מביאיח משחקי קלפים והוא משחק אבל זה לא קורה הרבה כי הילדים מעדיפים משחקנ כדור.יש לו כמה חברים שהוא מסתובב איתם בהפסקות אבל הם בד"כ מעדיפים כדורגל.מה את מציעה? לפעמים הוא אומר שאין לו חברים .אני דואגת שהוא לבד בהפסקות רבות.אודה עזרתך

01/10/2014 | 21:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, ילדים שאינם ספורטיבים עלולים למצוא את עצמם קצת מחוץ לעניינים בגילאים מסויימים, אך למרבה המזל זה בהחלט לא לנצח. לאור מה שאת מתארת, בנך הוא ילד מוכשר ונבון, ולכן אפשר לנסות למצוא עבורו עיסוקים מרכזיים וחשובים במסגרת ביה"ס, בהם יוכל להביא את כישוריו לכלל מיצוי, ואף לתרום לאחרים. בעיני, שווה לדבר עם המורה או היועצת, ולמצוא תפקיד ייחודי, כמו חבר במועצת התלמידים, רכז קבוצת "משכיני שלום", פעיל חברתי או חונך לקבוצת ילדים חלשים. תפקידים כאלה יבססו את מעמדו בעיני הילדים למרות שאינו ספורטאי, ויתרמו גם לתחושת הערך והדימוי העצמי שלו. בהצלחה, שנה טובה וגמר חתימה טובה ליאת

05/10/2014 | 20:43 | מאת: אמא1

תודה רבה ! ושנה טובה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים