ילדה בת חמש מדברת נורא שקט בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/09/2014 | 11:49 | מאת: ארי

שלום יש לי ילדה בת ארבע ו9 חודשים. הולכת שנה שניה לגן עיריה ( אותו הגן ). בשנה שעברה הייתה אצלה תופעה של דיבור מאוד מאוד שקט שבקושי הייה ניתן להבין מה היא אומרת והשנה אני רואה שתופעה הזאת חוזרת. גם עם הצוות וגם עם הילדים. מצב כזה קורא כשהיא לא אחד על אחד. מחוץ לגן היא מאוד משוחררת ובעלת ביטחון עצמי לא גבוה במיוחד אבל בהחלט קיים ונוכח. וגם דברנית ומשוחחת ללא הפסקה. נורא מטריד אותי העניין הזה של דיבור חלש בגן - כמעט לחש. ואני לא יודעת מה לעשות עם זה. מהצד זה נראה כאילו היא חסרת בטחון וביישנית ואותי מטריד שלא מדובר פה באיזו דרגה קלה של אילמות סלקטיבית

28/09/2014 | 21:38 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ארי, ראשית, אתחיל ואומר שכדי להסיר ספק, שווה להתייעץ עם גורם מקצועי שיוכל לאבחן את בתך ולהציע התערבות במידת הצורך. אפשר להתחיל מהמכון להתפתחות הילד בקופ"ח, שם יוכלו להעריך אותה גם פסיכולוג התפתחותי וגם קלינאית תקשורת. על פניו, דיבור חלש מאד הוא סוג של תפעול הסביבה - כאילו אמרה: אתם תקשיבו לי, ותתאמצו מאד מאד לשמוע את מה שאני אומרת. יש הרואים בכך סוג של תוקפנות פסיבית או ניסיון שליטה. מציעה לנסות להימנע מלהעיר לה על כך או להפציר בה לנהוג אחרת. לפעמים, ילדים מגלים ש"חולשתם" מזכה אותם בהרבה תגמולים חברתיים (חיזור, חמלה, יחס מיוחד), וחשוב להיות ערים לכך ולהישמר מהאפשרות הזו. אני מאמינה שאם היא תשלם את מחיר הדיבור הלוחש, תגבר המוטיבציה שלה לשינוי. מה את אומרת? שנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים