הילד אומר שבא לו למות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2014 | 23:36 | מאת: סיון

כבר שמעתי מספר פעמים את בני בן ה-5.5 אומר שבא לו למות , הילד הינו ילד שמח שלא חסר לו דבר ילד מאוד דומיננטי קונדסון מאוד אוהב אתגרים מטפס לגובה קופץ למים עמוקים בבריכה, ילד חכם מאוד קצת עם קושי במשמעת אוהב לשחק בעיקר עם רובים אקדחים וחרבות . פעם ראיתי שהוא הכניס אקדח צעצוע לפה וירה מאוד נלחצתי ולא ישנתי איך להגיב מה לעשות איך מגיבים האם זה נורמלי???

28/09/2014 | 21:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום סיוון, ילדים יכולים לומר לעיתים "בא לי למות", הן כחיקוי שלנו המבוגרים, שמשתמשים בביטוי לאו דווקא כמסמן כוונה אובדנית, והן כחלק ממשחק (במיוחד כשמדובר בבנים שרובים, אקדחים והרג הם חלק מהמשחקים שלהם). ברוב המכריע של המקרים לא מדובר במשאלת מוות או רצון לשים קץ לחיים. כאשר מדובר בילד שמח ומתפקד, ההנחה הזו מתחזקת. אם את בכל זאת באי שקט, תוכלי להתייעץ עם פסיכולוג ילדים שייפגש עם בנך ויוכל להעריך את מצבו. בברכת שנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים