ילד בן תשע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2014 | 22:12 | מאת: מאי

שלום הבן הבכור שלנו בן עוד מעט 9, ילד מתוק אבל עם המון בעיות של אי יכולת לקבל ביקורת, מאוד מושפע חברתית ואז זה גורם לבעיות התנהגות. בבית מאוד קשה לנו איתו - מציק המון לאחותו וגם מין עושה דווקא על כל מיני דברים בבית. השאלה שלי לאיזה טיפול אני צריכה לפנות? אמרו לי שאם יקבל אבחון - ריטלין יכול לפתור בעיות לא רק של קשב וריכוז אלא גם אימפולסביות האמנם כך?

28/09/2014 | 21:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאי, ריטלין היא תרופה מצויינת, למי שצריך אותה. לא נותנים ריטלין כתרופת הרגעה או כתרופה הפותרת בעיות התנהגות. ילדים עם הפרעת קשב וריכוז סובלים גם מאימפולסיביות וקשיים נלווים, והללו יכולים להשתפר במידת מה בעקבות הטיפול התרופתי. התיאור שלך אינו מצביע בהכרח על בעיית קשב, ויכול להתאים בה במידה לבעיית גבולות ופינוק. לכן, אני ממליצה על פנייה להתייעצות והדרכת הורים. אם הפסיכולוג יחשוב שיש מקום לאבחון, יש לפעול בעצתו. לתחושתי, הכוונה טובה שלכם, יכולה להביא לשינוי התנהגותי, אך זה מותנה גם בנכונות שלכם לעבודה קשה ועקבית, על פני פתרונות קסם מהירים. בהצלחה ושנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים