ילד בן שבע עושה פיפי על הרצפה בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2014 | 00:01 | מאת: חברה מודאגת

ילד בן שבע, בן להורים פרודים שנפרדו בהיותו בן שנה נגמל מאוחר מחיתולים. אצל אימו גמול מזה שנה ביום ובלילה. בביקוריו אצל האב המשיך להרטיב בלילה עד לתקופה האחרונה. בחודש האחרון בביקוריו הדו שבועיים אצל אביו החל להתעורר בלילה, לעשות פיפי על הרצפה ולאחר מכן לקרוא לאביו בבכי. האם הדבר מעיד על בעיה? איך ניתן לטפל? תודה

28/09/2014 | 17:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, ילד בן 7 אינו אמור להרטיב על הרצפה, ולכן כנראה שיש בעיה. השאלה החשובה היא, האם מדובר בבעייה רגשית, או בבעיית שינה אשר בה הילד מתהלך בשנתו במצב תודעה מעורפל, שבו הוא יכול גם לעשות את צרכיו במקום הלא נכון. חשוב לאבחן זאת, כדי לדעת להישמר ממצבים מסוכנים כמו למשל יציאה מהבית או נפילה ממדרגות. הייתי מתחילה מרופא הילדים, ורק אח"כ פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים