המלצה לטיפול בנער בן 14 עם חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/09/2014 | 11:54 | מאת: ח.ס.

בני בין ה 14 במהלך השתניים האחרונות שקע במחשב ונותר ללא חברים. ככל הנראה איבד את הכישורים החברתיים. הוא באמת ילד מקסים ויחסית פתוח. הוא זקוק לעזרה וגם אני.. אשמח להמלצה למטפל באזור השרון עדיף במסגרת מכבי. האם אין צורך גם במסגרת טיפולית לרענון המיומנויות החברתיות מחדש?

28/09/2014 | 17:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, לא כל כך מהר מאבדים כישורים חברתיים, לפחות כל עוד הם היו טובים מלכתחילה. עלייך לזכור שכיום המחשב והטלפון החכם ממלאים גם פונקציות חברתיות. יכול להיות שבזמן שהוא מסוגר בחדרו עם המחשב, הוא למעשה מנהל אינטראקציות חברתיות הנשארות מחוץ לתודעתך. עם זאת, יש ילדים שנסוגים אל עולם המחשב על חשבון המגע עם בני גילם, ואז רצוי לעודד אותו לשוב אל המציאות. אם את חושבת שבנך נמצא בסוג של מצוקה או בדידות, כדאי לפעול. הפורום שלנו אינו מיועד להפניות והמלצות על אנשי מקצוע. תוכלי להיעזר ביועצת ביה"ס, רופא הילדים שלכם או כל גורם אחר בסביבתך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים