גמילת לילה - בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/09/2014 | 08:54 | מאת: שרון

הי, הבן שלי בן 3 וארבעה חודשים, גמול ביום, כולל שנת צהריים (יש לו עדיין פספוסים פה ושם בזמן ערות, בעיקר כשהוא מתעקש לא ללכת לשירותים באמצע משחק). בלילה הוא עדיין לא גמול. הבעיה (זו בכלל בעיה?) היא שהוא גם לא מראה סימנים בכיוון של גמילה. אני מבינה שבניגוד לגמילת יום, גמילת לילה היא עניין פיזיולוגי נטו וצריך להמתין עד שהילד יפתח את היכולת להתאפק בלילה או להתעורר כשהוא מרגיש שיש לו פיפי. אנחנו מנסים לעודד אותו לכיוון הזה - עברנו לתחתוני גמילה, עם ציור שנמחק אם הוא עושה פיפי - בהתחלה הוא התלהב ולא עשה פיפי בלילה כי רצה לראות את הציור בבוקר, אבל אחרי מספר ימים הוא חזר לעשות פיפי. בנוסף, אנחנו מדברים איתו על הפסקת שתיית מים בלילה והוא דווקא מקבל את זה. ניסינו גם לקחת אותו לשירותים באמצע הלילה, בשעה 23:00, אבל הוא לא מקבל את זה טוב כשאנחנו מעירים אותו לפיפי וזה מלווה בהרבה בכי אז ויתרנו על הרעיון. השאלה היא מתי היכולת הזו שלא לעשות פיפי בלילה אמורה להתפתח? האם יש משהו שאנחנו יכולים לעשות כדי לקדם את העניין? אנחנו תוהים איך כדאי לנו להתנהג - האם לדבר איתו על זה או לעזוב לגמרי? אציין, שלפני כחודשיים הוא התעקש לישון עם תחתונים רגילים, אז איפשרנו לו ובמשך שבועיים הוא עשה פיפי במיטה. הרגשנו שזה לא עושה לו טוב (הוא היה מאוד מתאכזב) אז שיווקנו לו את תחתוני הגמילה ומאז הוא איתם. נשמח לקבל עצות.

25/09/2014 | 02:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, כפי שציינת נכון, הגמילה מהרטבת הלילה מגיעה בדר"כ אחרי גמילת היום, והיא קשורה לבשלות פיזיולוגית וליכולת להפעיל את שרירי הסגור בתגובה לאיתות מן השלפוחית. כאשר תגלי יותר ויותר בקרים עם טיטול יבש (או תחתוני הגמילה), אפשר יהיה לנסות להורידו. להערכתי, אין טעם לעשות שום דבר כרגע, מלבד להתאזר בסבלנות. אגב, יש באתר זה פורום מומחה בנושא גמילה, ותוכלי להתייעץ גם שם. שנה טובה וחג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים