חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/09/2014 | 00:17 | מאת: דנה

ביתי המקסימה בת עשר וחצי חרדה מאד שאנחנו,הוריה,נמות או שהיא תמות.בדכ היא ילדה שמחה .הענין משפיע עליה כבר חודשיים ומקשה עליה ברמת היום יום:לא נרדמת בלילה,קמה הרבה בלילות,בוכה הרבה ומחבקת אותנו המון.לאחרונה מפתחת כפיתיות קלה כמו ללכת רק בדרך מסוימת או לאכול את הסנדוויץ רק מצד מסוים.אצין שהכפיתיות הופיעה פעם או פעמיים ולא כל הזמן.מה עושים?איך מטפלים?והאם זה דחוף?

21/09/2014 | 21:44 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דנה, הטיפול בחרדות נעשה ע"י פסיכולוג ילדים קליני, ורצוי לפנות בהקדם כדי לטפל בזה "כשזה עוד קטן". טבעם של טקסים כפייתיים מפחיתי חרדה, שהם מתפתחים ועלולים להפריע בצורה משמעותית לשגרת החיים של הילד. מוטב לעשות הכל כדי לא להגיע לשם. טיפול טוב כרוך גם בהדרכת הורים, ובהנחייתם כיצד לחזק את הילד בבית, בין מפגשי הטיפול. בעיני, שווה לא להמתין עם זה, ולו כדי להחזיר לכולכם איכות חיים. שנה טובה! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים