הכוונה בהסבר לילד בין שנתיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/09/2014 | 09:12 | מאת: ג'סיקה

שלום רב אני אמא לתאומים בנים בני שנתיים וילדה בת שלוש וחצי. אחד התאומים מכה את אחיו ואחותו, בעיקר מושך בשערות ולפעמים נושך אני כועסת ואומרת " שאני לא מסכימה ואסור" אבל הוא רק צוחק יותר ומתלהב. איך אפשר בגיל כזה שהם עוד לא מדברים להעביר מסר ברור. אני ממש לא יודעת מה לעשות. תודה רבה מראש ג'סיקה

19/09/2014 | 01:37 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ג'סיקה, בגיל שנתיים, המנגינה (והפעולה) חשובה יותר מהדיבורים. כאשר את אומרת לבנך "אסור" או "אני לא מרשה", עלייך לגבות את האמירה בפעולה נחושה, כמו, למשל, הרחקתו מהחדר, ריסון, או כל דבר אחר שלא יאפשר לו לפגוע באחיו ואחותו. כאשר את אומרת "אסור" ומאפשרת לו לצחוק ולהמשיך במעשיו, הוא יאמין למה שאת עושה (מאפשרת) ולא למה שאת אומרת. אני מזכירה כאן, גם לטובת הורים אחרים, שחינוך הוא עבודה קשה. לפעמים, בגלל עייפות או עצלות, אנחנו מעדיפים לדבר, להתרות, להוכיח או לאיים. למרבה הצער, מה שבאמת נדרש זה לקום ולעשות מעשה. לעצור את הילד, פיזית, מהתנהגותו התוקפנית או המתריסה, ולהרחיקו מהסיטואציה, כדי שיבין שהיא באמת באמת לא אופציה. בהצלחה, ושנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים