משחקי "קרבות" בין שני אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/09/2014 | 20:31 | מאת: יואכים

שלום וערב טוב, יש לי שני בנים חמודים. הקטן בן 9.5 והגדול בן 12. הבן הגדול רגיש, חברותי, עדין, ילד נהדר!. והבן הקטן שובב גדול ( וגם נהדר). הם נוהגים לשחק ביניהם במשחקי קרבות" והיאבקות ( עד פה הכל בסדר), אך בד"כ הגדול נותן לקטן יותר לגבור עליו והוא נהנה להיות הכנוע של הקטן. בנוסף, בד"כ לאחר שהבן הקטן מסיים להכניע אותו ונחשב למנצח של הקרב, הוא נוהג לבצע בו כל מיני אקטים שלפעמים, לעניות דעתי, לא כל כך הולמים. למשך הוא דוחף לו את הרגליים לפנים, רוכב עליו, חונק אותו בידיים וגם עם הרגליים, מצמיד אותו לריצפה וכאילו משפיל אותו בווריאציות שונות. אתמול כשנכנסתי לחדר שלהם ראיתי את הבן הגדול שוכב על המיטה והקטן יושב לו על הפנים בהנאה (אקט של מנצח?) וזו רק תמצית למה שהוא עושה לו. האם יש צורך להתערב? האם זה מסוכן להם? האם זה נורמלי שהבן הגדול בוחר להיות "כנוע"? ומה זה אומר עליו ועל ההתנהגות של שניהם? אודה לחוות דעת מקצועית.

17/09/2014 | 15:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אם משחקי ההתגוששות אינם יוצרים מצוקה אצל מי מהילדים, איני רואה סיבה להתערב. אני מניחה שה"קרבות" משרתים את הצרכים השונים של כל אחד מהם. על פניו, לא נשמע לי משהו שמעורר דאגה. שנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים