אבא בכלא

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2014 | 23:23 | מאת: מורן

היי אני אם חד הורית ל2 בנים מקסימים הגדול בן 7 והקטן בן 3 וחצי. האבא של הילדים נמצא בכלא כבר 3 וחצי שנים. לפני שהוא נעצר היה לו ולילד הגדול קשר טוב והם עד היום בקשר טלפוני. ההתייעצות שלי האם לקחת את הילד הגדול לביקור מאחר והוא מאוד מתגעגע ומדבר עליו כל הזמן . אני כל השנים נמנעתי כי לא רציתי להביא את בני למקום כזה אבל מצד שני אולי עשיתי טעות ומנעתי ממנו משהו שהוא מאוד צריך, לראות אותו לחבק אותו ולדבר איתו פנים מול פנים. אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות הזאת .

14/09/2014 | 23:25 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מורן, ברור שמאחורי הפנייה שלך יש סיפור מורכב יותר ועצוב, הדורש מכולכם סוג של התמודדות ממושכת. לא סיפרת מה הילד שלך יודע/לא יודע, ומה אורכה של תקופת המאסר שנותרה. המשתנים הללו חשובים לצורך ההחלטה כיצד לנהוג. ככלל, אני מאמינה שאמירת האמת - כשהיא מותאמת לגילו ולרמת הבנתו של הילד - היא הדרך הטובה ביותר, גם כאשר האמת היא קשה ולא נוחה. עם זאת, במקרים מסוימים, יש לשקול את השפעת הדברים על נפשו של הילד, לטווח הקצר והארוך. ממליצה להשתמש בניסיונם של אסירים אחרים, ולהתייעץ עם גורמי הרווחה שבשב"ס. בדר"כ נצבר ניסיון בתחום זה, ומתגבשות מסורות של טיפול במשפחות. אם לא תקבלי מענה דרך הגופים בשב"ס, ממליצה לך לפנות לפגישת התייעצות עם פסיכולוג ילדים, שיוכל להביא בחשבון את כל המורכבות של המקרה הפרטי שלכם, כולל מערך הכוחות ומעגלי התמיכה - ורק אז לעזור לך להחליט. בכל מקרה, מאחלת לכם שהפרשה העצובה הזו תגיע אל סיומה מהר ככל האפשר. שנה טובה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים