ילדים ומשחקים מיניים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/09/2014 | 14:41 | מאת: מאיה

שלום, הבן שלי בן 5 וחברתו מהגן, בת 4.5 חברים קרובים ונמצאים הרבה זה בחברת זו. חברים טובים מאוד. לאחרונה החלו במשחקי אבא-אמא, מתפשטים עד התחתונים, נשכבים, מתחבקים הרבה, היא שמה את ראשה על חזהו, כנראה מחקה את הוריה. היום ביקשו להכנס לחדר השינה ולסגור את הדלת, כשפתחנו ראינו אותה יושבת עליו, שניהם היו רק עם תחתונים. כמובן הפסקנו אותם מיד. איך להסביר לקטנים האלה שהמשחק הזה לא נכון מבלי להלחיץ אותם ובלי לעשות "ביג דיל" מהענין. אין לי מושג איך לגשת לזה. תודה מראש

14/09/2014 | 22:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום מאיה, משחקי אבא-אמא או רופא-חולה נפוצים מאד בקרב ילדי גן, והם מאפשרים מרחב לסיפוק הסקרנות המינית הטבעית ולעיבוד תכנים רגשיים. למרות שהמשחקים הללו לגיטימיים מהבחינה הפסיכולוגית, כיום - במידה רבה של צדק, ובשל הרגישות הרבה לנושאים של הטרדה/תקיפה מינית - הם מוגדרים כבלתי ראויים ואסורים. לכן, ההסבר צריך להיות מאד ענייני ורגוע, לפיו "אנחנו לא משחקים במשחקים בהם מתפשטים או נוגעים באיברי גוף אינטימיים, גם אם זה נעים לשניכם". כאן יש מקום להזכיר את גבולות הגוף ואת כללי המותר והאסור, תוך הדגשה של ההדדיות (לא נוגעים באחרים, ולא מאפשרים שיגעו בנו). תוכלי לומר בחיוך, שכדי לעזור להם, הם יוכלו לשחק רק בחדר הילדים, ועם דלת פתוחה. בשמחות! ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים