להשאיר את הילדה אצל סבתא בבית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/08/2014 | 14:41 | מאת: סיימון

היי. תינוקת בת שנה ו - 11. עד כו הייתה בבית עם סבתות. סבתא אחת פעם בשבוע והשניה כל שאר הימים למעט סופ"שים. בהעדרותינו, כאשר ילדה נשארת בבית עם הסבתות - מצנהגת רגיל. לא בוכה, ישנה בצהריים וכו'. מזהה את שתי הסבתות וממש שמחה לראותם. בספטמבר מכניסים את הילדה למסגרת של גן. באוקטובר רוצים לנסוע לחופשה בת שבועיים ללא ילדה. אחת הסבתות (זאת שנשארת איתה יום בשבוע) מבקשת להשאיר את הילדה בביתה. אנחנו חוששים מסיבות הבאות: 1. הילדה הייתה בביתה מספר פעמים אך לא לאחרונה. 2. ילדה נכנסת למסגרת של גן ילדים בספטמבר ולכן עוברת שינוי סביבתי. האם יש סיבה לחשוש ? האם יתכן שנגרום לה נזק כל שהוא אם נשאיר אותה אצל סבתה ? אודה לתשובה.

26/08/2014 | 20:43 | מאת: קובי והב

שלום סיימון, שאלות חשובות, אך לצערי נפש האדם היא לא מדע מדויק ולכן אוכל לענות לך בקווים כללים. לתפיסתי, הקו המנחה במקרים כאלו הוא להיצמד לשגרה עד כמה שניתן, ושתהיה דמות משמעותית בסביבת הילדה. כניסה לגן היא שינוי משמעותי, ולכן מהבחינה הזו התזמון שלכם אינו אידאלי. זה לא אומר שייגרם נזק בלתי הפיך לילדה, אך זה עלול להקשות עליה. העובדה כי לא הייתה בבית הסבתא לאחרונה לא אמורה להשפיע באופן מהותי, חשוב לראות מה עובד. אם שינה בבית הסבתא או שינה בביתכם. באופן כללי, מרבית הילדים מגיבים להיעדרות ממושכת של הורים (רגרסיה, שינויי מצב רוח, קשיי שינה וכד') אך לרוב התגובה היא זמנית וחולפת עם הזמן לאחר חזרת ההורים. קובי

27/08/2014 | 10:01 | מאת: סיימון

תודה על התגובה. האם יש סיכון לנזק נפשי כל שהוא בלתי הפיך ?

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים