יקיצות לילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/08/2014 | 06:18 | מאת: גלי

שלום רב, בני בן 7, עולה לכיתה ב'. ילד מופנם שלא מרבה לדבר על מה שמרגיש. הוא ישן באופן קבוע באותה מיטה עם אחותו בת ה-9 כי הם פוחדים לישון בנפרד והשינה יחד נותנת להם ביטחון. בשבועיים האחרונים הוא מתעורר כמעט מדי לילה, מגיע אלינו למיטה וטוען שלא מצליח להירדם. אנחנו מאפשרים לו להיכנס למיטתנו וגם אז לוקח לו המון זמן להירדם. מדובר על ילד שעד כה היה ישן במשך לילה שלם רצוף. אנחנו גרים באיזור השרון וחווים את איום הטילים באופן מינימאלי, אך האם יכול להיות שזה מה שמטריד אותו וגורם לו לחרדה, ליקיצות לילה ולבעיות הירדמות? איך כדאי להתייחס לעניין? אודה לתשובתכם, גלי

25/08/2014 | 14:30 | מאת: קובי והב

שלום גלי, התעוררות כזו יכולה להתרחש בכל תקופה, אבל אי אפשר לפסול את האפשרות שהאווירה הכללית חודרת גם לילדים ומשפיעה עליהם ממש כפי שהיא יכולה להשפיע עלינו. בשלב הזה אני מציע לפעול על פי האינטואיציה שלך, ולאפשר לילד את מה שאת מרגישה שהוא זקוק לו כדי לחוש בטוח. כדי למנוע הרגל, אפשר לנסות פעולות נוספות, כמו להחזיר אותו למיטה ולשהות לצידו. את יכולה לנסות לבחון מה מעסיק או מטריד אותו (לא בטוח שיש משהו אחד ברור), דרך משחק, שיחות חולין וכד'. בכל מקרה מוטב לצמצם את החשיפה שלו לשידורי חדשות. קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים