תאומות לכיתה א- ביחד או נפרד?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/08/2014 | 12:25 | מאת: tal

בס"ד שלום רב, יש לי תאומות בנות 5.5 ועוד שנה כיתה א'. אחת הבנות יותר פותחת פיזית וגם עצמאית יותר ומלאת ביטחון עצמי גדול יותר. לעומתה אחותה התאומה גם ילדה עצמאית חברותית אך עם פחות ביטחון עצמי והתחושה שהיא נשענת על אחותה במידה מסוימת או שהנוכחות של אחותה איתה כעת באותו גם ( אומנם לא באותה קבוצה) מקלה עליה וגורמת לה להרגיש תחושת ביטחון. ישבתי עם הבנות והסברתי להן שעוד שנה כיתה א' וייתכן כי בכיתה א יפרידו אותן כיתה . לבת הראשונה כמובן לא היתה שום התנגדות ובעיה אך לשנייה כן היא מייד החלה להוריד דמעות ולומר שהיא לא רוצה לעלות לבי"ס היא רוצה להישאר בגן. תחילה חשבתי להפריד אותן אך לאחר שראיתי את תגובת הבת השנייה חשבתי אולי יהיה יותר נכון כן לשים אותן באותה כיתה בכיתה א' ובכיתה ב' להפריד בינהן והסיבות הינם : מעבר מגן לב"יס הינו שוק לכשעצמו, כללים חדשים , מסגרת חדשה נהלים חדשים מחנכות וצוות חדש הכל חדש ולא מוכר. והמחשבה להפריד אותה מאחותה לכיתה אחרת ובמקביל לתת לה להתאקלם למציאות החדשה גורמת לי לחשוב שאולי מציאות זו עלולה להשבית את הילדה מבחינת הכל כי מחשבותייה יהיו תמיד הישרדות קיומית מול המסגרת החדשה הילדות החדשות הכללים הנהלים החוקים ומכאן כמובן הרמה הלימודית שלה עלולה להיפגע מה שיוריד מאוד את הביטחון שלה יותר ממה שהוא כעת , כי כעת היא ברמה לימודית מאוד טובה בהתאם ללימודי הגן . ולכן חשבתי לשים את שתיהן בכיתה אחת ע"מ להוריד מהילדה ההתמודדות המחשבתית עם עצמה מול הסביבה החדשה וכו' כפי שכתבתי הנ"ל ולאפשר לה להתאקלם בנחת למסגרת החדשה לכללים נהלים חוקים לימודים חברה וכאשר בשנה אח"כ כאשר נפשה הוטמעה במציאות החדשה יהיה לה יותר קל לשנות כיתה וליצור לעצמה חברה חדשה אני מאוד מתלבטת עדיין יש כאלה שאומרים להפריד ויש כאלה שלא ושי את נטיית ליבי כפי שציינתי הנ"ל הייתי שמחה לשמוע דעתכם. תודה רבה ,

21/08/2014 | 22:41 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום טל, בעיני, הנוכחות הקרובה של התאומה ה"חזקה", אינה מאפשרת לאחות הרגישה יותר לפתח מנגנון של הסתמכות עצמית וביטחון. כפי שכתבת נכון, היא נשענת על אחותה, וכך למעשה נשארת פסיבית ותלותית. מאחר ואין "פרוטוקול" מקצועי אחד בנושא זה, אוכל לומר לך מה אני הייתי עושה (כאמא) לו נקלעתי למצב דומה. הייתי מפרידה בין הבנות כבר בגן, ומאפשרת לכל אחת מהן לבסס מעגל חברתי תומך, איתו תוכל לעלות לביה"ס מתוך תחושת שייכות ויכולת. יש לפנייך (לפניהן) עוד שנה שלמה של גן חובה, ושנה זו חשובה מאד בביסוס יכולות חברתיות ואורייניות. הפרידי ביניהם כבר השנה, וחזקי את מה שצריך לחזק בזמן הרב שעומד לרשותך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים