בן שוש וחצי מתאפק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/08/2014 | 11:22 | מאת: שלומית

שלום רב .. בני בן השלוש וחצי גמול לחלוטין בוקר ולילה מחיתולים מגיל שנתיים וחצי.. בחודש האחרון מתאפק ונמנע ללכת לשירותים לפיפי.. אני רואה לפי התנועות גוף שלו שהוא מתאפק מציעה לו מספר פעמים והוא מסרב ומתעצבן ואומר שאין לו. עד שלבסוף בורח לו במכנסיים.. ההרגשה היא שהוא לא רוצה לפספס את המשחק/ תוכנית/ טיול בחוץ בשביל להתפנות..הוא בן יחיד כרגע אני בהריון נוסף.. וגם בגלל החופש הגדול אינו נמצא במסגרת כרגע אלה איתי בבית..(לא יודעת אם זה קשור) ניסתי פרסים והפתעות בכל פעם שלא יפספס לא עובד..

20/08/2014 | 15:30 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שלומית, אני נוטה להסכים איתך, שמדובר בהתאפקות "לטובת" דברים מעניינים יותר. צריך להיזהר לא להיכנס למאבק סביב הנושא, כדי שלא יתפתחו תגובות "דווקא". כאשר את רואה שהוא צריך, הפסיקי אותו, קחי אותו לשירותים גם מול מחאות, והימנעי מנאומים והטפות. אם את מרגישה שזה *ממש* כרוך במלחמה מולו, הניחי לזה, ואל תגיבי גם אם בורח לו. הכיני לו בגדים להחלפה וצמצמי למינימום את תגובותייך. זה יעבור. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים