בן 7 עם התנהגות מוזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/08/2014 | 20:53 | מאת: אמא

בני בן 7. הוא כל הזמן חוזר באובססביות על תנועות מסוימות כגון להסתכל שוב ושוב על עקבים בזמן הליכה, לדעת בעצמו הברכיים ואז ידיים שוב ושוב , לגעת בי שוב ושוב ושוב בשתי ידיו עד כדי הצקה , להתנועע בחוסר נוחות כאילו זבוב מציק לו. זה מדאיג אותי מאוד להסתכל עליו מהצד ולפעמים אני כועסת עליו ומבקשת שיפסיק. אבל נראה שזה לא בשליטתו. מה זה יכול להיות ?! מה עושים ?!

20/08/2014 | 15:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, מה שאת מתארת יכול להתאים למצב חרדתי מוכר, שבו פעולות חוזרות וכפייתיות משמשות מעין טקס משקיט ומרגיע. אין טעם לכעוס עליו או להתעצבן, אלא דווקא לפעול להרגיעו. ממליצה לפנות לפסיכולוג ילדים קליני, שיוכל לאבחן ולהציע התערבות מתאימה. במקרים מסוימים אפשר לעצור את זה "כשזה עוד קטן", במקרים אחרים נדרש טיפול מעט ממושך יותר, ובמקרים עקשניים יותר אפשר להיעזר בטיפול תרופתי נוגד חרדה. כאמור, הכתובת היא פסיכולוג ילדים קליני. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים