בת 17 שגונבת...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/08/2014 | 20:06 | מאת: חן

רציתי לדעת איך מתמודדים בצורה משכילה עם מתבגרת (17) שגונבת. אחותו הקטנה של בן זוגי נתפסה גונבת בכמה מקרים שונים, מאחותי, מאחיותיה, ומחברתה הטובה ביותר.. באחד מהמקרים כשנתפסה אמה התעמתה איתה, וזה לא עזר. יש לציין שזה משפחה ללא הרבה כסף, לכ חסר אוכל אבל אין להם חיי מותרות, הם משפחה דתית והילדה ספציפית מורדת בכל מובן המילה, הולכת עם מכנסיים, מחללת שבת , יש לה חברה וכו'.. היום מצאנו בושם שנעלם לאחותי )המקרה השני עם אחותי שלי, גנבה בעת ביקור בביתנו), והשארנו אותו במקום בו החביאה אותו, עד שנדע איך להתמודד.. הפריטים שנגנבו הם בגדים, קרם פנים מאוד יקר(לדעתי, לא יכולה להוכיח...), ובשמים..כולם ברבים, כמו כן היא גונבת כסף אם הושאר סתם ככה מיותם... היא גם משתמשת ללא רשות לאחותה בדברים, ואף הורסת/גומרת לה אותם... ולא משנה כמה היא מבקשת, היא לא מפסיקה.. מה עושים? שכן המצב הכלכלי שלהם פסיכולוג זה לא אופציה :/

20/08/2014 | 15:15 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חן, בגיל כזה, גניבה עדיין יכולה להיות סימפטום לבעיה רגשית, ולאו דווקא ביטוי לנטייה עבריינית. על פניו, ככה זה נשמע לי. בכל מקרה, גם מה שמתחיל כבעיה רגשית, עלול לסבך אותה עם החוק. לכן, אני חושבת שאין טעם להימנע מטיפול רק בגלל בעיה תקציבית. אפשר לפנות לטיפול פסיכולוגי גם דרך קופת חולים (מחיר זול יחסית) או דרך מרפאות משרד הבריאות (חינם, אך תור ארוך). עד אז, נדמה לי שמדיניות ההשתקה אינה משרתת את המצב. עליה לדעת שאתם יודעים על הגניבות, מודאגים מאד בגינן, ודורשים ממנה להחזיר את מה שנלקח שלא כדין. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים