פחדים וחרדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/08/2014 | 10:07 | מאת: עינת

שלום רב,אני אם חד הורית ל-4 ילדים.גרושה מזה 4 שנים.בני השלישי בן 6.5ש' החל לסבול בלילות מפחדים.הוא מדמיין עצמים בחדר,מפחד שיקחו אותו לכלא ומדמיין כאילו הוא תינוק.מסתכל על עצמו ושואל בן כמה הוא..זה מצב חדש עבורנו.היו שני ארועים שבאחד מהם הוא רעד ואפילו הקיא.לציין,שלאחרונה הוא ממש מתגעגע לאביו.תמיד הוא מתגעגע,אבל לאחרונה הוא מדבר על זה הרבה.הילדים רואים את אביהם והיחסים טובים.יותר מכך,היו שני ארועים של התנתקות למשך דקה שהוא לא תיקשר בהם.בעקבות זה נקבע לו מועד ל-eeg.קשה לשמוע את הילד שואל:"אמא,מה קורה לי?או אני מרגיש שזה לא אני?מה עושים? תודה רבה!

17/08/2014 | 23:33 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום עינת, מציעה לסיים את הבירור הרפואי, לפני שנכנסים לאספקטים הפסיכולוגיים. מה שברור, זה שקיימת רמת חרדה גבוהה, הן אצל הילד ואולי גם אצלכם. חשוב לזכור שההבחנה בין מציאות לדמיון עדיין יכולה להיטשטש בגיל זה, ולכן אנחנו רואים גילויי חרדה אצל ילדים בעיקר בלילה, לפני השינה. יש ספר נחמד שעוסק בנושא זה ממש, שנקרא "בלילה חשוך אחד" מאת אורה אייל. ממליצה מאד להיעזר בו, גם כשמדובר בילדי בי"ס. נסי להישאר רגועה מול התקפי החרדה הללו. במידה והבירור הרפואי לא יעלה דבר (מתפללת שאכן כך) שווה יהיה להתייעץ עם פסיכולוג ילדים קליני, ולקבל הנחיות מפורטות כיצד לעזור לו. במידת הצורך, אפשר יהיה להתערב גם מול הילד עצמו, ולסייע לו בעיבוד תכנים תוך נפשיים בדרך של משחק בחדר הטיפול. בהצלחה והרבה בריאות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים