פחד ממבחנים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/08/2014 | 13:29 | מאת: הילה

בני בן ה-11 ילד מחונן שמצליח מאד בלימודים אך לפני כל מבחן כשהוא הולך לישון הוא נתקף חרדה שהוא לא למד מספיק ושהוא ייכשל (תמיד לומד לפני מבחנים ביוזמתו)ובגלל הפחדים הללו קשה לו להירדם בלילה. בנוסף מדי פעם אני מנהלים שיחות ביוזמתו על בגרויות,אוניברסיטה ובאיזה מקצוע הוא יעסוק בעתיד. אנחנו ההורים לא מפעילים עליו לחץ לללמוד, לא מצ'פרים על ציונים טובים או אומרים ומראים אכזבה על ציון שהוא לא 100. תמיד אומרים לו שאנו גאים בו ושאם הוא למד והקשיע לנו זה מספיק. איך ניתן לעזור לו להוריד את הלחץ לפני המבחנים

17/08/2014 | 23:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום הילה, רמה מתונה של חרדה לפני מבחן היא עניין רגיל, ואפילו מועיל. החרדה מדרבנת ללמידה וכשהיא ברמה סבירה היא נמצאה קשורה להישגים מצויינים. רמות גבוהות מדי של חרדה, ממש כמו היעדר חרדה מוחלט, עלולות לפגוע בביצועים. לכן, חשוב לומר לילד שזה בסדר להיות לחוץ לפני בחינה, אך חשוב בה במידה לסייע לו להפחית ולמתן את החרדה, או לפחות לשלוט בה. אם חרדה מופיעה רק בערב הבחינה, אפשר לנסות ללמד אותו טכניקות של הרפייה, הסחה, ואפילו דמיון מודרך. אפשר לעשות זאת בעזרת מטפל קוגניטיבי-התנהגותי, אך אפשר לנסות גם לבד. למשל, לצאת ערב קודם לאכול גלידה או פיצה, לראות סרט מצחיק, לעשות מדיטציה של הרפייה, לרקוד, לשיר, לעשות פעילות ספורטיבית נמרצת, וכיוב'. אם תראו שהמצב לא משתפר, מומלץ להיעזר באיש מקצוע. בינתיים, נסו לשחרר לחץ וליהנות מהחופש. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים