גיל חמש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/07/2014 | 21:36 | מאת: מירה

הבת שלי בת חמש ילדה מקסימה, מחונכת, טובה...הכל בסדר לעיתים מגלה שתלטנות ואוהבת להחליט (לעיתים גם משחקת יפה) זה מתבטא בלהחליט עבור חבריה מה לעשות, היכן. י עושה מה ומתי, קשה לה שהיא משחקת בחוץ ומישהו נכנס לחדרה לשחק (פריק קונטרול...) אני מניחה שזה חלק מאופיה ונראה שהיו סימנים כבר מגיל קטן יותר, אך זה מפריע לסובבים אותה אני לא חושבת שאנו מתנהגים כך כלפיה ואני לעולם לא משתמשת במילים שתלטנית וכדומה כדאי לא לתייג איך עלי להתנהג מולה ? כיצד להגיב

31/07/2014 | 09:36 | מאת: קובי והב

שלום מירה, אני לא חושב שההתנהגות שאת מתארת מצריכה התערבות מיוחדת, בסה"כ מדובר בתכונות חיוביות שהיא עוד צריכה ללמוד ולווסת אותן ולהתאים אותם לסביבה. את השינוי היא תוכל לעשות מתוך אינטראקציות חברתיות בבית ומחוצה, ומתוך למידה של השלכות ההתנהגות שלה והשפעתן על האחר בסביבתה. כשהיא עם חברותיה, אני ממליץ שלא להתערב ולא להעיר לה, פשוט לתת לה להתנהל בטבעיות ולהתמודד עם ההשלכות. בבית, חשוב לאמן את הילדה ולהפגיש אותה עם מצבים בהם רצונותיה והעדפותיה אינם מעל לכל. במילים פשוטות קוראים לזה 'גבולות'. הגבולות מאלצים את הילדה לאפק את רצונותיה, ללמוד להתחשב בזולת, לכבד בני אדם אחרים, לציית לסמכות, ולקבל - גם אם בצער - את הידיעה שלא היא "מנהלת" את העולם. הצבת הגבולות צריכה להיעשות בעדינות ובעקביות באופן מכיל וקשוב, וזאת כדי לאפשר תהליך למידה בטוח ובריא. נדמה לי שכך אתם נוהגים עד עתה... בברכה, קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים