ילדה בת 7 חסרת ביטחון לא מאמינה בעצמה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/07/2014 | 12:57 | מאת: רוז

ובזמן האחרון רק משקרתלי מה עושים??? דוגמא למצב היא לומדת איתי לוח כפל בחופש הגדול רבע שעה כל יוםלא הצליח לה תרגיל התחילה לבכות ופרשה דוגמא אחרת קנינו אופנעיים בלי גלגלי עזר לא הצליח שווי משקל בכתה ופרשה

29/07/2014 | 14:06 | מאת: קובי והב

שלום רוז, לרוב ילדים משקרים במצבים בהם הם חוששים מהשלכות המעשים שלהם. שמירה על תקשורת פתוחה, ניסיון לראות את הדברים גם דרך העיניים שלה וכו' יכולה לסייע מאוד בנושא. מהתיאור שלך אני מבין שהצלחה חשובה מאוד לבתך, למרות זאת, בכל מפגש עם חולשה או כישלון היא מתקשה להכיל את רגשותיה ו"בוחרת" בהימנעות. במצבים כאלו אני מציע להמשיך ולעודד אותה, תוך שאתם ממקדים את הפוקוס בדרך ולא בתוצאה. התמקדות בתוצאה יכולה מאוד להלחיץ משום שהיא מעלה רצון להגיע אליה ומגבירה חששות מכישלון אפשרי. התמקדות בדרך (מה מעשיתי לא נכון, מה עוד אני יכול לעשות, במי אני יכול להעזר וכו') מאפשרת גיבוש של דרכי התמודדות יעילות שזו המטרה החשובה בהתנסויות האלו. חשוב להמנע מביקורת, או מהפעלת לחץ עליה. לאפשר לה את חופש הבחירה ולחזק אותה על עצם הניסיונות והמוטיבציה שהיא מפגינה. בהצלחה, קובי =

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים