חרדות-תינוק בן שנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/07/2014 | 12:16 | מאת: ימית

שלום, לא מצאתי פורום של פסיכ' התפתחותית ואני מקווה שאקבל מענה בפורום זה. יש לי תאומים בני שנה, עם תחילת ההסלמה במצב הבטחוני מזה כשבועיים חל שינוי רגשי אצל אחד מהם. הוא בוכה במהלך כל היום ורוצה להיות אצלי בידיים. הוא לא מוכן להיות עם אף אחד מלבדי והוא נכנס לבכי היסטרי כשהוא לא רואה אותי. ברגע שאני לוקחת אותו לידיים הוא נרגע מיידית, שליו ומחייך. יש לציין שאביו במילואים וכמו כן נשללה סיבה רפואית. בנוסף קשה לו מאוד להרדם בלילה, דבר שלא התרחש לפני. אשמח לשמוע את התייחסותכם וכיצד עליי לנהוג, בהתחשב בעובדה שיש לו תאום ואחות בת 2.9 שנים. תודה רבה!

21/07/2014 | 23:10 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ימית, ברור שתינוק בן שנה אינו מודע כלל למצב הבטחוני, אך הוא מושפע ממנו דרך המבוגרים שמטפלים בו. ילדים רגישים ו"תגובתיים" בהחלט עלולים לספוג את המתח והדריכות של האנשים סביבם, ויתכן שזה מה שקורה אצלכם. אני משוכנעת שבתום תקופת המילואים של בן זוגך, ולאחר המלחמה הקשה הזו, את עצמך תרגישי רגועה ושקטה יותר, מה שישפיע לטובה גם על ילדייך. אם גם אז תחושי שאין הטבה בהתנהגותו של תינוקך, נכון יהיה לשוב ולהתייעץ. עד אז, נסי לשמור על עצמך רגועה ככל האפשר, להיעזר בבני משפחה וחברים, ולהישאר קרובה ונוסכת ביטחון מול ילדייך. לטעמי, לא נכון להתחיל "לחנך" תינוק רך דווקא בימי משבר כאלה. תני לכם עוד קצת זמן ליל מנוחה ושלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים