בעיות חבר'ה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/07/2014 | 14:43 | מאת: יסמין

שלום יש לי ילד בן 6 שבהתחלה היה לו פחד ללכת לחברים ולהשאר לבד הכונה בלעדי אמא שלו ויש לנו שכנים שאחד ב 7 והשני בן 9 ,10 בהתחלה הם כול הזמן כול הזמן שגיעו אותו לבוא והוא לא רוצה אני הייתי בא איתו כמה פעמים ונשארת איתו .עד שיום אחד באמת אגר אומץ שמתי אותו אצל השכנים ואני חזרתי לביתי יש (לציין שזה שכנים שהם צמודים אלינו )יום אחד הוא היה אצלהם ובאמת היה לו כיף לשחק איתם אפילו שבת אחת שיחקו ביחד כדורגל .פתאום יום אחד הבן שלי רצה ללכת אליהם וכמה פעמים אמר להם שהוא רוצה לבוא והם פשוט מאוד סירבו לו אמרו שלא או שהיו מצבים שהם פשוט מאוד בכלל לא מתחייסים אליו ומרגישה כאילו הוא ממש מתחתנן אליהם שרוצה להיות איתם והם מסרבים לו . אפילו כרגע הם לא אומרים לו בוא אלינו הבן שלי כול הזמן מנסה להיות בחברתם והם דוחים אותו . ברצוני לדעת מה עלי לעשות לגבי זה ?? האם לברר אם הורים מה קרה פתאום למה הילדים לא רוצים לשחק אם הבן שלי ?? האם יש משהוא שהבן שלי עשה והוא לא בסדר ?? איך עלי להגיב בכול הסיטואציה הזאת ?? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה והמשך יום טוב יסמין

23/07/2014 | 14:32 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יסמין, קשה למצוא פעילויות רבות שיכולות להתאים לילד בן 6 ולילד בן 9-10. לתחושתי, במקום להתעכב על העלבון או הדחייה מצד ילדי השכנים, מוטב להשקיע מאמץ ביצירת קשרים חברתיים עם ילדים בני גילו. יכול להיות שהקרבה הגיאוגרפית בין המשפחות היא שמסבירה מדוע הוא מעדיף את חברתם של ילדי השכנים, אך רצוי בעיני לא לבנות עליהם, ולהרחיב את מעגל החברים שלו. אני מאמינה שההתרחקות שלהם נובעת מהיעדר עניין (טבעי ותואם לגיל) ולא ממשהו שבנך עושה או לא עושה. קבלי זאת כעובדה ופעלי בכיוונים אחרים. מה את אומרת? בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים