ילד בן 8 פורם בגדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/07/2014 | 16:27 | מאת: רחל

בני הבכור בן 8, ילד חברותי ומקובל, ספורטאי מצטיין ותלמיד נהדר. בתקופה האחרונה (ועוד לפני התקופה הנוכחית) החל לפרום את בגדיו. זה התחיל עם הגרביים. הוא יושב בכיתה ולטענתו משעמום הוא משחק עם החוטים של הגרביים והן נפרמות. עד היום נפרמו מעל 30 זוגות. מדי פעם הוא מגוון בחולצות ובמכנסיים וכך הורס לעצמו את הבגדים. שיחות לגבי ערכם של בגדים, הסברים ושאלות לגבי המצב, אולי הצקות או סכסוכים עם חברים, או מדוע זה קורה מעלות חרס. הוא טוען שאינו שולט בזה ושהוא מנסה לזכור אבל שוכח שאסור לפרום. מה עושים??

20/07/2014 | 16:28 | מאת: רחל

כמובן שהתכוונתי לכתוב שהעניין החל עוד לפני המלחמה הנוכחית (צוק איתן)

22/07/2014 | 00:21 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רחל, אם נעזוב לרגע את פן הכלכלי (:-)), אפשר להניח בזהירות שמדובר בהתנהגות הקשורה לסוג מסויים של מתח, הנפרם יחד עם חוטי הבגד. לכן, בשלב ראשון, הייתי מנסה להפחית גורמי מתח בחייו, אם את מזהה כאלה. ברמה הפרקטית, אפשר לעזור לו להיגמל באמצעות פעילות חלופית הרסנית פחות, כמו למשל מעיכת כדור סיליקון, ציור מנדלות (יש ילדים ששרבוט מנדלות מציל אותם בשיעורים ממושכים, ומייעל את הקשב והריכוז). אפשר לנסות להיות יצירתיים, ולהתיר לו "להתחרע" על גרביים/בגדים שכבר פרם, שיחכו לו בילקוט לשעת חירום. אם תחושי שהדברים אינם נרגעים, התייעצי שוב. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים