מעבר גן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/07/2014 | 12:40 | מאת: גלית

שלום רב קובי וליאת בני בן 3 עדיין לא נגמל מחיתולים , נולדה לנו בת לפני ארבעה חודשים. אני מתכוונת להתחיל עם תהליך הגמילה בזמן הקרוב מאוד. החלטתי לא להכניס לגן עיירה ולהשאיר אותו עוד שנה בגן פרטי . הגן בו נמצא כרגע מבחינת החינוך והגישה אני מאוד אוהבת ולבני טוב בגן הבעיה היא שרוב הילדים יהיו קטנים ממנו כנראה אולי הוא יהיה אפילו הכי גדול . ולגן עצמו יש בעיות ניהוליות שוטפות תחלופה של אנשי צוות, הגננת עזבה שהייתה ממש מדהימה . אני מתלבטת האם להעבירו לגן פרטי חדש שבו יש קבוצה גדולה 24 ילדים עם לפחות חצי בגיל שלו וגם ארבעה מהגן שלו עוברים. הגן נראה לי טוב אך אינני יודעת אם הבעיות הניהוליות בגן שמפריעות לי ואולי לא נוגעות לבני וצריך לעשות את ההפרדה לטובת הילד , אני מאוד מבולבלת ואשמח לשמוע דעתכם בנושא יש לציין שבגן שבו נמצא כעת תהייה קבוצת ילדים של 12 לערך תודה רבה רבה רבה :-)

19/07/2014 | 11:36 | מאת: קובי והב

שלום גלית, קצת קשה לי לומר מה עדיף, אני מאמין שבגילו אין בעיה עם גן שיש בו מספר גדול יותר של ילדים, בעיקר כאשר ישנם ילדים נוספים שעוברים גן. אם פער הגלאים בגן הנוכחי יהיה משמעותי זה עלול להיות מעט מתסכל עבורו. באופן כללי אני חושב שגם ההורה צריך להרגיש בנוח עם הגן ועם אופן ההתנהלות שלו, ובמיוחד חשוב שתאמיני ותבטחי בגננת. לכן אני ממליץ לך ללכת עם האינטואיציה שלך, ולא לפחד משינויים, לרוב הם קשים יותר להורים... שיהיה סופ"ש שקט ובטוח קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים