גיליתי שבני עישן סיגריות..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/07/2014 | 12:59 | מאת: Ifat

ליאת שלום, גיליתי באקראי שבני בן 14+ כנראה עישן. הוא חזר לאחר בילוי בשעה מאוחרת (קבועה) עם החברים אותם אני מכירה והרחתי ריח של טבק מפיו. שאלתי בעדינות אם עישן והוא כמובן מיד הכחיש ולאחר הפעלת לחץ מתון הודה שישבו איתם מס' נערים שעישנו וכנראה זה מקור הריח... בקיצור, לא הודה. לדעתי, זה קרה מאחר וזה ניכר בשפת הגוף והתגובה. בשל השעה המאוחרת הודעתי לו שנשוחח על הענין למחרת. מדובר בילד חמד, ממושמע ומקובל ולדעתי קצת נגרר.. השיחה עדיין לא נערכה. איך את מציעה לי להגיב? האם רצוי לשתף את הורי החברים בחשד?

18/07/2014 | 12:15 | מאת: קובי והב

שלום, מניסיוני (ולצערי), אם נער בגילו מחליט לעשן אין כל דרך למנוע ממנו מלעשות זאת. לרוב, ברגע שההורים מנסים למנוע מהילד מלעשן על ידי עונשים וסנקציות, הנושא מקבל דגש משמעותי והופך לכלי במאבק על אוטונומיה ושליטה שגם כך מאפיין את גיל ההתבגרות. וכך, כאשר הנער מוצא בעישון גורם דרכו הוא מוכיח לעצמו שהוא בוגר ועצמאי הסבירות שיתחיל לעשן באופן קבוע רק גדלה. לכן אני מציע למקד את השיחה בקשר שלכם, באמון ההדדי ובביטחון שלכם בשיקול הדעת שלו. ניתן להסביר לו על נזקי העישון ועל המשמעות של ההתמכרות, ולהעביר מסר שאתם סומכים עליו ומאמינים בו. מסר שהשקר גרוע יותר מכל מציאות תהא אשר תהא. מקווה שזה היה רק ניסיון מתוך סקרנות ושכאן זה ייעצר... שיהיה סופ"ש רגוע ובטוח קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים