אי מתן שתן בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2014 | 17:53 | מאת: חגית

שלום רב, בני בן 4 נכנס לפני כחודשיים למסגרת בפעם הראשונה. הילד לא עושה את צרכיו בגן/ בצהרונית כל היום הוא מתאפק מסתובב ומחזיק ע"מ שלא ייצא לו במכנסיים. כתוצאה מכך הילד לא רגוע במהלך היום אינו אוכל ושותה. אי לכך אני נקראת לבוא לעזרתו ונאלצת לצאת ממקום עבודתי. שאלתי אותו מה מפריע לו? ואין לו תשובה ברורה הוא טוען שהוא מתבייש. האם יש עצה עבורי? חשוב לי לציין שהילד גמול מגיל 3 ואביו מתלווה אליו בדר"כ לשירותים.

18/07/2014 | 11:40 | מאת: קובי והב

שלום חגית, כנראה שבנך מבטא את הקושי שבכניסה לגן דרך עשיית או אי עשיית פיפי בגן. כבר בגיל צעיר מאוד ילדים מבינים את היכולת שלהם להשפיע ולהפעיל את המבוגרים בסביבתם דרך העיסוק באוכל ובצרכים שלהם. במקרה שלכם, אני מאמין שככל שאתם תגיבו לאיפוק או לצום של הילד כך הוא יקבל חיזוק להתנהגות הזו ולכן ימשיך להביע את הקושי שלו בדרך הזו. אם הילד יבין שברגע שהוא מתאפק הוא זוכה ב"פרס" בדמות תשומת לב של הגננות, הגעה של הורה לגן וכד', כך הוא יתקשה להסתגל לגן החדש ויפחד מלוותר על הסימפטום. אני מבין ומכיר בקושי שלכם, אך בכל זאת, המלצתי היא לצמצם למינימום את העיסוק שלכם בנושא. גם אם הוא מתאפק או מסרב לשתות ולאכול, אני ממליץ לכם לא להגיע לגן באמצע היום ולא לשאול אותו בסוף היום שאלות הקשורות בזה. אם הוא מתבייש אפשר לבקש מהגננות פתרון בדמות כניסה לשירותים בזמן שכולם בחצר וכד'. תדאגו שישתה ויאכל לפני ההגעה לגן, ותנו לטבע לעשות את שלו. בניגוד לקקי הדורש הוצאה אקטיבית, פיפי דורש איפוק ושליטה. שליטה בגוף ודרכה שליטה בסביבה. נסיגה שלכם מעיסוק בנושא לא תבטל את הקושי, אך לפחות תפחית את המוטיבציה מלשמר אותו. באופן דומה, גם בבית, אני לא מוצא סיבה שילד בגילו יהיה מלווה על ידי מבוגר בזמן שהוא הולך לשירותים. התחילו בהעברת המסר שהאחריות על צרכיו היא שלו בלבד כבר בבית. בהצלחה, ושיהיה סופ"ש רגוע ובטוח, קובי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים