בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/07/2014 | 13:07 | מאת: אורה

שלום רב, אני אמא לשני ילדים הקטן בן 5 וחצי. זו שנה ראשונה שנכנס לגן. היה מאוד קשור אליי. בהתחלה היה קשה חודש ראשון ואחר כך התרגל נכנס מאוד יפה לגן אפילו טוען שמאחר לגן בבוקר. הוא ילד עם בעיית עשיית צרכים מאוד קשה. הוא עושה צרכיו רק בתוך טיטול חד פעמי. קניתי לו שהיה בן שנתיים עלייה של מדרגות לאסלה וקניתי סירים וטיטולי גמילה ומה לא...קניתי ספרים על גמילה ,,,סיר הסירים וכו... בחודש האחרון הוא עושה צרכיו בזמן השינה בתוך הטיטול לילה כי לא קם בלילה אפילו לשתן. במהלך היום בגן מתנהג כרגיל ועושה פיפי בגן כמו כולם. גם עשיית הצרכים מלווה בהשתוללות שלו ממש רוקד מרוב נסיון להוציא, בדקתי פן רפואי עשו לו בדיקות וגם צואה בשלוש מבחנות הכל יצא תקין. בלילות הוא קופץ עם ישבנו כדי להוציא צואה ואני נאלצת להחליף 4-5 טיטולים בלילה כדי שיוציא את כל הצואה, כי זה מרווח של חצי שעה בין חתיכות לחתיכות וזה מייאש מטריד וכבר לוקה בדבר מוזר שאין לי להסבירו. ניסיתי בעבר לאלץ אותו לעשות צואה בשירותים וסירב בטענה שייפול לו לאסלה מין פחד אסלה שייצא לו איבר מגופו ולא יחזור. ניסיתי עם חצי טיטול באסלה באויר כל הפתרונות שרק יש... איימתי שאוריד טיטולים ואף הורדתי ממנו ועשה צרכיו במכנסיים . אינני יודעת כבר איך להתנהל עם גמילה בגיל כזה 5 וחצי זה מציק מטריד וגם מלחיץ אותי שבפני החברים בגן או מבוגרים נאלצים לראותו רוקד כך וקופץ ולא יודעים מה יש לו. אנא עזרתכם.. נואשת. תודה.

18/07/2014 | 11:23 | מאת: קובי והב

שלום אורה, דרך הפנייה שלך אני חש את תחושת חוסר האונים שאת שרויה בה. בהנחה שאין בעיה רפואית, עשיית הצרכים בגילו חייבת להיות באחריותו ובאחריותו בלבד. כרגע, זה נראה שהאחריות מוטלת עליך, העיסוק המוגבר שלך בקושי שלו דרך עונשים, הסברים והחלפת אסטרטגיות. אין בדברים אלו כדי לפסול קושי או חרדה אמיתית של הילד, אך אין לי ספק שמערך שלם של רווחים משניים מחזק ומנציח את הקושי. מעבר לחוסר הנוחות, החשש במקרה כזה הוא מפגיעה בדימוי העצמי ובביטחון העצמי של הילד. לכן, אני חושב שאת חייבת לפנות להדרכת הורים בה תוכלי לגבש אסטרטגיה נכונה ויעילה דרכה תוכלי לסייע לו ולך בהתמודדות שלכם. אני נמנע מלתת לך עצות מעשיות משום שאני חושב שזה לא יהיה נכון להתחיל באסטרטגיה חדשה ללא ליווי מתאים, זה רק עלול להגביר את תחושת הבלבול שלך ושלו. אני מאמין שהדרכת הורים היא הפתרון הנכון עבורכם. שיהיה סופ"ש שקט ובטוח, קובי.

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים