הצבת גבולות פיזיים לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/12/2016 | 22:54 | מאת: אלמונית

שלום רב, בני בן 4.5, ילד בעל לב זהב, אוהב, חם ורגיש. לי נראה שהוא נוטה ללטף, לגעת ולהתקרב יתר על המידה. זה בעיקר קורה איתי, בד"כ נוגע בי כשהוא מאחוריי - ברגל, בגב, לפעמים גם בישבן, אוסתם מושך בבגדים, וזה לא נעים לי. אני מנסה להסביר לו שזה מגע שיותר יתאים כשתהיה לו בעתיד, כשיתבגר, חברה או אישה, ובכלל להסביר בנוגע לגבולות ושלכל אדם גוף פרטי משלו. איך להסביר זאת בלי לפגוע? אני מוטרדת האמת גם כי יש לו עכשיו אחות קטנה, תינוקת, אותה הוא מאוד אוהב, אוהב להתקרב אליה (מתקרב אליה קרוב לפנים), ואני מפחדת שחלילה בעתיד, מתוך תמימות של ילד ורצון לקרבה, יעשה גם משהו מיני. האם הקרבה הפיסית הזאת זה משהו שאמור להדאיג? או שזה משהו נורמלי שקורה בגיל הזה ועובר? תודה מראש, אלמונית.

שלום, תני לי להרגיע אותך, כנראה ממש לא מדובר בהתנהגות "בעייתית". מה שכן, מעבר למה שאת כבר כן עושה (מסבירה לו על כל נושא פרטיו הגוף וכיוב') אני מציעה לך לנסות לחשוב איזה צורך עומד מאחורי ההתנהגות הזו שלו. האם הוא מאותת לך שהוא זקוק ליותר תשומת לב מכם ההורים? יותר קירבה? יותר "זמן איכות"? האם הוא מרגיש שאתם לא מספיק רואים אותו ואת צרכיו? שווה לתת את הדעת על העניין הזה, ולבחון כיצד ניתן באמת לתת מענה לצרכיו העמוקים. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים