karmeel

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/12/2016 | 14:48 | מאת: lina

שלום, יש לי בת (3.6) היא אינטליגנטית ומתוקה לפני 4 חודשים היינו אצל בית סבתא,הייתה מסיבה .. היא הייתה משחקת עם שאר הילדים בחוץ כשבן דודה שלה שהוא גדול ממנה ב חודשיים הכניס אותה לתוך הבית בלי לשים לב וכנראה בקש ממנה להתפשט והיא בכלל לא נמנעה כשנכנסתי ראיתי אותה במצב זה ?נבהלתי... צעקתי..דיברתי אתה .. גם אמא שלו דברה עם הבן שלה . מאז המפגשים עם אותו ילד פחתו אבל כיוון והיא אחות שלי אז נפגשים מדי פעם ומאז אני כל הזמן ערנית ושמתי לב שהילד מתנהג אחרת??.. כשהבת שלי נכנסה לגן אחד הילדים שם היה ילד שתמיד היה אומר לי שהוא אוהב את הבת שלי מאוחר יותר מישהי מהמורות אמרה לי שהיא שמה לב להתנהגויות לא מקובלות בגן וביניהם שהילד הזה ניסה לפתוח את החולצה של הבת שלי והושיב איתה על הרגליים שלו, התעצבנתי מאוד דברתי עם המורה. המורה פתחה את הנושא "איך לשמור על הגוף שלנו" עם הילדים .. גם אני דיברתי עם הבת שלי ותרגלנו כמה סיטואציות. אני מדי פעם מבקרת אותה בגן מעבירה כל מיני פעילויות דבר שנתן לבת שלי יותר בטחון. השאלה שלי היא האם התגובות שלי למה שקרה נכונות ? מה אני אמורה לעשות על מנת להעצים את האישיות שלי והעלאת הבטחון העצמי שלה. וגם מה שחשוב האם ההיכנעות של הבת שלי באותם מקרים שעברו מעידות על משהו שקרה לה או באישיות שלה?

שלום, למיטב הבנתי, בגילאים שאת מתארת - 3-4, ההתנהגויות האלה בד"כ ינבעו מסקרנות הנוגעת לגוף האדם. טוב שכולכם הייתם עירניים, גם בבית וגם בגן, ושיכולתם להעביר לילדים את המסרים החשובים הקשורים לפרטיות הגוף וכיוב'. חשוב לא לעורר בהלה ופאניקה בקרב הילדים באמצעות תגובות רגשיות סוערות (צעקות, בהלה, לחץ וכיוב'). מה שנחוץ כאן הוא הסבר והשגחה, ולמיטב הבנתי זה מה שנעשה. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים