בעיה רצינית....מה לעשות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/12/2016 | 09:02 | מאת: אמא של דניאל

אני אמא של תלמיד מכיתה י. בכיתתו לומדת תלמידה אשר נותנת לבני שיעורים פרטיים אחרי צהריים. התלמידה ניגשה ליועצת וסיפרה כי בני דניאל דחף את איבר מינו לפיה של התלמידה בזמן שלמדו ביחד בבית. בני מכחיש זאת מכל וכל. כעבור שבוע הגיע האבא של התלמידה לדבר איתי והציב לי אולטימטום, או שאני אוציא את בני מבית הספר או שהוא מגיש תלונה במשטרה. אני לא יודעת מה לעשות? כרגע כל השכבה יודעת מהסיפור וקוראת לבני אנס. אני לא רוצה שהשם של בני יוכתם אם האבא יפנה למשטרה. מה לעשות?

שלום, את מעלה כאן מקרה ודילמה לא פשוטים וואני רק יכולה לתאר לעצמי עד כמה העניין מטריד ומדאיג. יחד עם זאת המידע שנתת לא מספק על מנת שאוכל לייעץ לך כהלכה. אינני יודעת מה סיפר בנך על מה שכן ארע, מלבד זה שהכחיש את ביצוע האקט, וכיצד הוא מבין את פעולת אותה נערה. האם הוא דיבר עם היועצת ומהי ההתרשמות שלה? לאור התגלגלות הענינים והאולטימטום כביכול שהוצב בפניכם - כיצד בנכם היה רוצה להתנהל? האם הסבל שנגרם לו כתוצאה מכל שארע (בין אם יש אמת בדברים או לא) גורם לו עוגמת נפש רבה עד כדי רצון לעזוב את בית הספר? מהי תחושת הבטן שלך לגבי מה שכביכול הוא מואשם בו? לאחר העמקה ובירור של כל הדברים, ייתכן שהמהלך הבא יתבהר מעצמו ואז כדאי יהיה לבחון ביחד איתו את המהלכים האפשריים לכם, תוך בחינת מחיר ורווח לכל מהלך. כמו כן חשוב לברר כרגע מהי מידת המצוקה של בנך ולדאוג שהוא מקבל את התמיכה לה זקוק. לאור מורכבות העניין הייתי מציעה לך לגשת למספר פגישות ייעוץ עם פסיכולוג/ית קלינית כדי לחשוב היטב ביחד לפני שמחליטים החלטות גדולות. כל טוב רדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים