ילד בן 6 שאיבד את אביו לפני 8 חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/12/2016 | 17:36 | מאת: אני

הילד איבד את אביו, ובמקביל עלה לכיתה א'. בחודשים הראשונים לאחר האירוע הטרגי, הוא התנהג בצורה יחסית רגילה. אך בזמן האחרון מתחיל להראות סימני מצוקה רגשית - גזר לעצמו את השיער בבית הספר, יצא לשוטט במהלך שיעור, הרטיב במיטה, מבקש תשומת לב מהמורה ומהמאמן בכדורגל (רוצה להיות העוזר שלהם), מספר מדי פעם שקרים קטנים כדי להתחמק מדברים ועוד. אני מבינה, כמובן, שיש חסך של דמות אב או בכלל דמות גברית בחייו. השאלה היא איך ניתן, אם בכלל, להתגבר על כך, להתגבר על הקשיים שלו יחד ולהחזיר אותו לתלם. חשוב לציין שלמרות כל האמור, הוא ילד אהוב על חבריו ושמקבל שבחים מהמורה על לימודיו. הוא למד לקרוא יפה מאוד והוא מתקדם מצוין.

שלום, אני מצטערת מאוד לשמוע על האסון שקרה. אני שולחת את תנחומיי העמוקים. זה נשמע שהילד התחיל להגיב סוף סוף למה שארע, וטוב שכך. מה שחשוב יותר כרגע -מלהחזיר אותו לתלם, הוא לאפשר לו להביא לידי ביטוי ולעבד את הדבר הנורא שקרה לו בתוך תקופת חיים שהיא גם ככה לא פשוטה. חזרה לתלם אינה מטרה בעיני, אלא דבר שיתרחש כאשר יוכל לשוב ולהרגיש "תחושות טובות" בעולם. לכן אני ממליצה בחום על טיפול רגשי והדרכת הורים, גם אם לפרק זמן לא ממושך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולגויה קלינית ויעוץ מבוגרים ילדים ונוער

08/12/2016 | 17:59 | מאת: אני

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים