ילד בן שבע וחצי עם "מזג חם"

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/12/2016 | 17:44 | מאת: שלי ד

הי בני בן השבע נוטה להתפרצויות זעם או "התמוטטויות עצבים קטנות" כפי שאני מכנה אותן. כל סוג של ויכוח או עימות יכול להצית אותן, וחומרת התגובה שלו כלל אינה קשורה לחומרת הסיטואציה. המורה שלו העירה את תשומת ליבי לארוע שבו לאחר עימות עם ילד אחר בהפסקה, כאשר התקבלה גירסתו של הילד השני, הוא החל לבכות בהסטריה ולהתפרע, כשנתבקש להירגע ולהיכנס לשיעור היא מצאה אותו על ריצפת השרותים בוכה וצורח. זו תקרית שקרתה השבוע, אבל תקריות דומות (תגובה של בכי היסטרי לסיטואציה) כבר קרו מספר פעמים במהלך השנה.למעט ההתקפים יש לו חברים בבית הספר, והוא מצטיין בלימודים. ברור לי שאי אפשר להציע טיפול דרך פורום ולכן שאלתי היא למי פונים? פסיכולוגית? עובדת סוציאלית? אנחנו במצב כלכלי די דחוק ולכן אני לא רוצה לפנות לאפיקי טיפול יקרים שעשויים לא להיות אפקטיבים.האם הוא בכלל צריך טיפול?

שלום שלי, אני מציעה לפנות קודם כל להדרכת הורים אצל מטפלת רגשית של ילדים. זה יכול להיות עו"ס, מטפל באמנות או פסיכולוג ילדים. הדרכת הורים יכולה להיות יעילה במובן שהיא תאפשר לכם ההורים לחשוב על ההתנהגויות של בנכם, על הצורך שעומד בבסיס שלהם ועל סוג התמיכה לה זקוק מכם ההורים. אפשר לבחון אופציה מסובסדת דרך קופת חולים, דרך אוניברסיטאות שמספקות טיפולים מוזלים או מרפאות ציבוריות שנותנות טיפולים בחינם (כמו תחנות ומרכזים לטיפול במשפחות, וזה בכל מקרה אומר לעבור דרך הקופה). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים