פחדים לילד בן 8.5

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

05/12/2016 | 09:01 | מאת: תמר

שלום לכן, בני הבכור בן 8.5 ויש לו אחות בת 5.5 כבר זמן רב יש לו פחדים מכל מיני דברים ששומע, גם אמיתיים וגם לא. למשל פיגועי הדקירה, חדשות, סרטונים ומשחקים מפחידים שחברים בצהרון מראים לו ועוד. הפחדים גורמים לו להתעורר בלילות ולבוא אלינו, לפחד ללכת לשירותים גם ביום, לפחד להיות בחדר שלו ועוד. לפני כחצי שנה עברנו דירה וזה רק החמיר. הוא כל זמן מספר שמפחד שיבואו להרוג אותו. בעלי ואני מנסים להסביר לו מה אמיתי ומה לו. לא להסתיר מידע אך כן לתת רק את הפרטים שהוא צריך לדעת. לעיתים רמת הפחדים קצת יורדת ואז שומע עוד משהו וזה שוב מוצף. הדבר מאוד מפריע בהתנהלות היומיומית ולדעתי הוא לא ישן טוב. אנחנו מאבדים סבלנות. הוא ילד ממש חכם והציונים שלו טובים, חברותי מאוד והולך לחוג כדורגל ומצטיין בו. זו תופעה ידועה בגיל הזה? האם כדאי לקחת אותו לפסיכולוג? האם לתת עוד זמן? אשמח לשמוע חוות דעתכן תודה רבה

שלום, מתוך התיאור שלכם אני מתרשמת שתחושת הביטחון של בנכם בעולם, כרגע לפחות, מעט מעורערת. בנכם צריך להרגיש אתכם ההורים, קרובים יותר, שומרים ומגנים, ואתם נדרשים למצוא דרך לחזק את תחושת הביטחון שלו. נתינת מידע בלבד לא תעזור למטרה זו. מציעה לכם לפנות להדרכת הורים כדי לחשוב ביחד איזה סוג של תמיכה ונוכחות מצידכם תוכל להיטיב עימו, ולהמשיך משם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים