בעיית ציפורניים אצל ילד בן 9

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/12/2016 | 18:04 | מאת: יפעת

שלום, בן 9, שכבר כחצי שנה רגיש לכל דבר שקשור בציפורניים. הוא רגיש לרעש של נגיעת ציפורן בציפורן כאשר הוא רואה את היד מתקרבת לפנים או ציפורן בפה או גזיזה בפהאו שהציפורן נוגעת בשן. הכל רגישות כאשר הוא רואה/שומע מישהו אחר שעושה את המעשים האלה לא כשהוא עצמו. הוא נכנס לעצבים כשזה קורה, זורק דברים צועק בוכה ממש נכנס ללחץ. היה לו מבחן והמורה התעסקה עם הציפורניים, הוא הפסיק לעשות את המבחן מפני שלא יכל להתרכז כל מה שהוא שמע וחשב זה את הציפורניים. אשמח לדעת האם שמעתם על תופעה כזו מאוד קשה להתנהל איתו הוא לפעמים שומע את הרעש הזה בלי שנעשתה כל פעולה כזו. אשמח לתגובה.

שלום, אני ממליצה בשלב ראשון לגשת למרפא בעיסוק ולבחון האם מדובר ברגישות תחושתית. את מוזמנת לחזור ולהתייעץ במידה ונשללת אבחנה זו. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים