ילד בכיתה א התחיל להרביץ כל יום

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/11/2016 | 14:38 | מאת: אלכסנדרה

שלום רב. בני בן 6 התחיל השנה כיתה א. יש לא מלא חברים והוא לומד טוב. ממושמע וילד טוב בסך הכל. אתמול המורה התקשרה אליי ואמרה שהוא הביא אגרוף בפנים של ילד והיה בעונש וקיבל שיחה מאוד רצינית. אחרי שדיברתי איתו הבנתי שהמקרה היה קצת שונה והילד הציק לו המון ובסופו של דבר החזיר לו. הוא קיבל את העונש כמו בוגר. אמר שלא יעשה אלימות יותר למרות שזה לא פייר שרק הוא קיבל עונש וצעקות והילד שהציק לו לא קיבל. כמו כן כששאלתי למה הוא לא סיפר למנהלת את הגירסה שלו הוא אמר שאמרו לו לשתוק ולהקשיב. היום המורה שוב התקשרה אליי ואמרה שהפעם הוא הביא אגרוף לילד בכיתה ה. הפעם וויתרו לו כי זאת השעיה אבל זאת הפכם האחרונה. אני ממש מופתעת מימנו. לא השתנה שום דבר בבית שיכל לגרום לשוני בהתנהגות כל כך. איך אוכל לעזור לו ? האם לפנות לאיש מקצוע או שזה עדיין מוקדם לשפוט עפי 2 המקרים.?

שלום, לפני פניה לטיפול פרטני, אני מציעה להיפגש עם היועצת ו/או פסיכולוגית בית הספר, ולקבל ייעוץ ראשוני. ייתכן שההסתגלות לכיתה א' קשה עבורו, למרות איך שהדברים נראים מנקודת המבט שלך, ושיהיה מקום לבדוק מה קשה לו כרגע ומה יכול לתמוך בו. בכל אופן הצעד הראשון צריך להיות מול גורמים טיפוליים בבית הספר שיכולים לסייע לך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית ויעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים