תלמיד עם קשיים רגשיים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

19/11/2016 | 20:24 | מאת: מחנכת כיתה יא

יש לי תלמיד בכיתה שסיפר כי אימו נוהגת לכנותו "אפס" ו"כישלון" כמו כן נוהגת להשפילו לעיתים קרובות. הפניתי אותו ליועצת לשיחות עימה, אך זו טענה כי עליי לשוחח עימו מאחר וניפתח בפניי וחשף את קשייו. עוד טענה כי אין לה זמן לקחת לשיחות אישיות תלמידים והמשאב הזה עומד רק לתלמידים על פי מיפוי שהיא בוחרת לנכון. עוד ציינה בפניי כי הקשר שלי עם התחמיד עשוי להשפיע לטובה ולחזק את ביטחונו לעומת הקשר שלה עימו שהוא אחת לשבוע. מה דעתך? מה עליי לעשות? האם לפנות אליה שוב לעזרה?

שלום, עצוב מאוד לשמוע אך המציאות היא שלבתי הספר כיום אין את המשאבים להשקיע בתלמידים שלהם כפי הצורך. עם זאת זה נשמע שהצלחת לבסס קשר טוב וקרוב עם התלמיד שכפי הנראה נותן בך אמון וסומך עלייך. מהבחינה הזו יש משהו בדבריה של היועצת. השאלה היא האם את מרגישה שיש בכוחך להשקיע בתלמיד הזה מה שנקרא "מעבר"..במידה וכן, אני חושבת שהוא יוכל להיתרם מהקשר איתך רבות. מה שכן, את יכולה לפחות לבקש מהיועצת איזשהו ייעוץ והכוונה במידת הצורך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים