אודה לעזרה לייעוץ ילד בגיל 13

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

14/11/2016 | 10:19 | מאת: אמילי

היי ארצה עזרה בנוגע לבני בן 13 הוא ילד אמצעי לאח בן 16 ואחות בן 9.5 הוא תלמיד כתה ח' ילד חכם ונבון בית הספר אין לו שום בעיות הוא ממושמע ורציני. הבעיה מתחילה אחר הצהריים בבית הוא ילד שכמעט ואין לו חברים הוא פחות אוהב כדורגל ומשחקים שבגילו בנים אוהבים יש לו בבית הספר 2 ילדים שהוא מסתובב איתם בהפסקות אבל זה לא קשר שממשיך לאחר הצהריים הם לא מתקשרים אליו והוא לא מתקשר אליהם פעם בחודש הוא נפגש עם ילד אחרי שאני מאיצה בו להתקשר הוא לא מתחזק חברויות ואולי גם לא מעוניין הוא בבית בעיקר צופה בטלויזיה ומשחק במחשב כואב לי שאף פעם ,אף ילד לא מתקשר אליו להיפגש או מגיע אלינו הביתה לשחק אבל זה לא מפריע לו ויש הרגשה שאין לו צורך בחברים וכיף לו להיות בבית. זה נושא שמפריע לי ובעלי ולא לו וזה לא נראה שתקין שלא מפריע לו שאף אחד לא מתעניין בו.דבר נוסף שמפריע הוא מתנהג בצורה מאוד ילדותית כאילו לא התבגר אף פעם מקובע בגיל קטן רב עם אחותו הקטנה על כל שטות החל ממקום ישיבה בשולחן או ברכב הוא בכלל לא מוותר לה וקורה הרבה פעמים שהיא מוותרת לו כי אני מבקשת ממנה כי היא מקשיבה לי והוא לא מתווכח על כל שטות. כל הבית מתנהל לפי מצבי רוח שלו . אציין שעם אחיו הגדול הוא כמעט לא באינטרקציה כי הוא ממש בוגר ועסוק נורא כמעט ולא בבית וגם אין לו כח אליו מפני שהוא רואה איך הוא מתנהג בבית. אני מאוד רוצה לעזור נצבט לי הלב בכל פעם שאני רואה אחהצ ילדים בגילו משחקים ביחד והוא כ"כ שונה מהם הם כבר בוגרים ובמקום אחר בחיים שלהם והוא עדין ילד קטן וחבל כי חיצונית הוא ילד יפה וגבוה לא ילד שחיצונית נראה מוזר.. דבר נוסף מחוץ לבית כשאנו מתארחים אצל משפחה התנהגותו שונה מאוד והוא מצטייר כילד טוב שמקשיב... מה עליי לעשות אודה לתשובתך תודה רבה

שלום אמילי, תשמעי, לא יהיה פשוט לסייע לילד, במיוחד שהוא כבר בן 13, שלא מביע מצוקה או בקשה לעזרה. השאלה המסתתרת בין השורות היא באיזה סוג של קושי חברתי מדובר. על מנת להבין האם מדובר בקושי שמקורו נסיבתי, רגשי או אורגאני, יהיה צורך בבדיקות מעמיקות יותר שיתחילו כמובן בתיאור התפתחותי ומשפחתי מקיף. בתור התחלה אני מציעה לכם ליצור קשר עם פסיכולוג/ית קלינית של ילדים, ייתכן שיהיה צורך באבחון פסיכולוגי, ולהמשיך משם. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים