בכי בכיתה א כל יום בעיה רגשית?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/11/2016 | 19:32 | מאת: גילה

בני בן 6, עלה השנה לכיתה א', ילד מופנם,רציני ובוגר. בשבועות האחרונים הוא התחיל לבכות במהלך השיעורים בכל פעם הסיבה היא אחרת ושולית כמו: לא מצא מחברת, לא הבין מה עליו לעשות, נפל לו עפרון וכו. בחודש הראשון ללימודים לא בכה כלל, אין לו בעיה להיפרד מאיתנו, לא מתלונן על ביה"ס, מבין את החומר ומכין את שעורי הבית בקלות. בבית הוא מתנהג כרגיל ולא בוכה בכלל(הוא בוכה לעיתים נדירות).איך אני יכולה לעזור לו? המורה ואני מתוסכלות.

שלום גילה, מאחר ואין לי מידע נוסף על בנך מלבד התיאור הקצר והממוקד שנתת, אני יכולה רק להניח שההתנהגות שלו קשורה גם לתהליך ההסתגלות הלא פשוט לבית הספר. לכן חשוב להמשיך לתמוך בו בתהליך זה- לעזור לו להכין מערכת, לוודא שהוא מוכן לשיעור, לדבר איתו הרבה על בית הספר, לשאול שאלות, להתעניין ובעצם להיות מעורבת באופן תומך. זה חשוב וטוב שהמורה מעורבת ומחפשת ביחד איתך דרכים לעזור לו, אולם אם גם היא על סף ייאוש, ממליצה לכן יחד להתייעץ עם יועצת בית הספר כדי לחשוב על דרכים יעילות יותר לעזור לבנך. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים ילדים ונוער

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים