אמא, אני לא יכול, אני נגעל...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/10/2016 | 21:09 | מאת: איריס

שלום רב, בני בן 8 וחצי, ועד היום מסרב בתוקף לנגב לעצמו את הטוסיק לאחר שעושה קקי בשירותים. גם במקלחת קורא לנו ההורים, "לעזור" לו לסבן טוב את אחוריו, בעיקר לאחר ביקור באסלה, וטוען שאינו מסוגל, ושהוא נגעל. ניסינו כמה פעמים להשאירו שם במטרה שיתמודד, אך העיניין הסתיים בצרחות ובבכי קשים מנשוא. יש לציין שהילד טופל בהצלחה אצל פסיכולוגית בגיל 4 בעקבות חרדת אסלה (בגיל שנתיים וחצי "טבע" באסלה, ומאז סרב לעשות קקי באסלה, אלא רק בחיתול).מבקשת את עצתכם בנושא.תודה

שלום איריס, כפי שעניתי להורה אחר לאחרונה, כאשר מדובר בקושי מסוג זה בגיל שנחשב יחסית "מאוחר", מומלץ לפנות להתייעצות אישית עם מטפלת, אפשר גם פסיכולוג/ית קליני של ילדים מאחר וזה נשמע שבבסיס קיימות חרדות (ואולי לא רק סביב נושא ההיגיינה) שחשוב לתת עליהן את הדעת וללמוד כיצד להתמודד איתן. חג שמח, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים