איך מזהירים ילד מפניי פדופילים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2016 | 13:59 | מאת: דפני

היי, אנו הורים לילדים בני 9 בעיר במרכז. בשבוע שעבר אמהות מהכיתה תפסו פדופיל אחד ליד שער ביה"ס, ולמחרת פדופיל שני מטריד ילדות בגינת משחקים. בשני המקרים מדובר באור יום בהם יש אנשים. בשני המקרים המשטרה הגיעה, היה זיהוי והסתבר שהם מוכרים וסדרתיים. מן הסתם ההורים בביה"ס והשכונה לחוצים. כעת, נשאלת השאלה כיצד אנו מדברים עם הילדים, מה אומרים להם וכיצד מזהירים אותם כך שהתום שלהם לא יפגע, וחלילה לא יחוו סיוטים וחרדות. מצד אחד אנו רוצים לגונן עליהם, מצד שני, הם בגיל בו רוצים להרגיש קצת בגרות ועצמאות ורק השנה חלקם החלו לצאת מהבית ללא ליווי מבוגר.

שלום דפני, את צודקת שלצד עידוד עצמאות ולקיחת אחריות, חשוב גם ללמד ילדים לזהות, להימנע ולהתרחק מאנשים זרים. בדיוק כשם שמלמדים ילדים לפסוע בזהירות במקומות לא יציבים, או להאט ולהביט לצדדים לפני שחוצים את הכביש, כך יש ללמדם כי ישנם אנשים שיכולים להציק, להטריד ואפילו לפגוע' ושצריך להמנע מליצור אתם קשר. כדאי להדגיש שמדובר באנשים שאינם מוכרים ושאינם קשורים לאף ילד בסביבה. לומר שגם אם הפנייה נעשית באופן נעים וידידותי, אין לקיים עימם כל קשר לפני שניגשים להורים לברר אם מותר לקיים קשר עם אותו איש זר. את הדברים יש לומר באופן עניני, בהיר, ללא הטלת אימה. בנוסף ניתן להתארגן באופן קהילתי ולהציב בכל פעם הורה מתנדב אחד בגינת משחקים, לפחות באופן זמני. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים