בן חמש והתמודדות חברתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/10/2016 | 11:36 | מאת: שירה

שלום, בני בן חמש, ילד חברותי מאוד, מקסים ויחסית רגוע. אם אני צריכה לתאר אותו מבחינה חברתית, הייתי אומרת שהוא יודע להשתלב כמעט עם כל אחד - הוא משחק מדהים עם בנות, וגם עם בנים, לרוב כשזה בקבוצות מאוד קטנות במקומות מוגדרים (בבית שלנו או בבית של חבר). שמנו לב שדווקא בסיטואציות חברתיות קבוצתיות של בנים דווקא יותר קשה לו. לדוגמא, אם הולכים לפארק וקבוצת בנים משחקת בכדורגל, תופסת, או כל משחק קבוצתי אחר, קשה לו להיכנס לתוך הקבוצה. כשאנחנו שואלים אותו למה הוא לא מצטרף, הוא עונה שהם לא מזמינים אותו או שהם לא רוצים לשחק איתו, כשאנחנו יודעים שהוא בכלל אפילו לא ניסה להתקרב אליהם. בסופו של דבר במקרים כאלו הוא משחק לבד בצד. אנחנו רואים את זה גם בגן - קבוצת בנים שהם חברים שלו (כל אחד כשלעצמו הוא חבר מאוד טוב שלו) משחקים יחד, הוא לא ייכנס לקבוצה ולמשחק שלהם, אלא יעדיף תמיד לבחור לשחק במשהו אחר, או לבד או עם ילד אחר באחד על אחד. אנחנו לא יודעים אם זה עניין של חוסר ביטחון עצמי, או שאנחנו צריכים לתת לו כלים איך להיכנס לתוך סטואציות חברתיות כאלה. או שאולי אנחנו צריכים לעזוב אותו לנפשו. אם נאמר את האמת, זה קצת מטריד אותנו שהוא נשאר בצד לבד. נשמח לעצה, תודה!

שלום שירה, זה בהחלט טוב לקרוא שבנך הוא ילד מקסים, חברותי ומקיים בפועל אינטראקציות חברתיות. נראה שכרגע יש לו רתיעה מסויימת מהצטרפות למשחקים יותר המוניים, קבוצתיים אבל אני לא הייתי מסתכלת על זה כאל בעיה, אלא מנסה לבדוק ולברר איתו אם יכול להיות לו בכל זאת עניין להצטרף. במידה ויש לו (גם אם הוא עונה שלא אבל אתם כהורים מתרשמים שהוא בעצם כן היה מעוניין בזה, וזה לא רק רצון אישי שלכם) אז ייתכן שעשוי להתאים לו חוג קבוצתי (כדורגל, כדורסל, וכיוב') שיתקיים במקום ברור, עם חוקים וגבולות וכמובן בהשגחת מבוגר- כל אלו יתרמו לתחושת הביטחון שלו ויאפשרו לו להתנסות גם בסוג כזה של אינטראקציה. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים