בן שנתיים גמגום ושינויים בהתנהגות חודשיים לאחר הול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/10/2016 | 21:03 | מאת: טלי

שלום, בן שנתיים וחודש. לפני כחודשיים נולדה לו אחות קטנה. ילד חכם, מאוד רגיש, בעל יכולת הבנה וביטוי מאוד גבוהים. ילד שקט ורגוע בדרך כלל. בימים האחרונים החל לגמגם מעט. כמו כן, התחיל להימנע מפעולות מסוימות כמו לקפוץ על מזרון, להתגלש ממגלשה (מגלשה ספציפית שבעבר אהב מאוד). הוא גם אומר על דברים מסוימים שצריך להיזהר לא ליפול. מנסים להבין האם זו רגרסיה נורמלית בעקבות לידת האחות או שמא נורה אדומה למשהו אחר? מה עלינו לעשות על מנת להחזיר לו את הביטחון? תודה

שלום, ייתכן שהוא חווה בעצמו או ראה נפילה או משהו מהסוג הזה, שהפחיד אותו וכעת הוא נוקט במשנה זהירות. ייתכן גם שהזהירות שנוקט בה היא שלב התפתחותי המגיע עם הבנה טובה יותר של העולם וכמובן של התוצאה של אי זהירות. תהיה הסיבה אשר תהיה, כמו תמיד, חשוב לתמוך בילד במקום בו הוא נמצא - לאשר את תפיסתו שאכן לפעמים אפשר ליפול ולקבל מכה, ושזה גם נכון שחשוב להיות זהירים. מאידך יש לעזור לו להרגיש שאתם עדיין מאוד קרובים, שומרים משגיחים. להציע לו להתגלש אם רוצה, ואם מסרב לומר - "אולי בפעם אחרת", מבלי ללחוץ ובטח לא להראות שאתם לחוצים מכך. כאשר מגמגם, לחכות עד הסוף ולא להשלים לו משפטים..ובאופן כללי לוודא שעקב לידת האחות, הוא לא ירגיש שהוא מאבד את כל זמן האיכות המשמעותי עם אמא ואבא - ובטח ובטח לא את האהבה השמירה וההגנה שלהם. אני תמיד אומרת שעם לידת תינוק, נולד תינוק נוסף - האח הקטן -גדול שכבר ישנו. חשוב לתת לו את כל החום והאהבה בעולם בתקופה זו,ולהעזר לשם כך בבני משפחה, חברים וכיוב'. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים