זוגיות פרק ב' - היחסים עם הילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

07/10/2016 | 07:25 | מאת: אור

אני בזוגיות פרק ב' מזה כשנתיים וחצי. לא גרים ביחד. הבת של בן זוגי (גיל ההתבגרות) מוסטת קשות ע"י אימה ואינה מקבלת את נוכחותי ונוכחות ילדי. התקיימו מפגשים מסוגים שונים ושיחות רבות, אך המצב רק מחמיר. היא מסרבת שאגיע לאירועים שלה, ועד עכשיו בן זוגי הלך אליהם בלעדי. האם יהיה נכון להתחיל לקבוע עובדות עבורה, שאנחנו מגיעים ביחד כזוג לכל מקום, מתוך תקווה שהיא תתרגל עם הזמן למצב המוכתב, או להמשיך להיכנע לרצונה ולא להגיע איתו? תודה :)

שלום אור, חשוב שאת ובן זוגך, אבי הילדה, תוכלו להגיע להסכמות שיתאימו לשניכם. מניסיוני, מצבי פרק ב' מסוג זה הם מורכבים ולעיתים אפילו מסובכים מאוד. הרבה מאוד רצונות, דעות, רגשות כואבים שמקשים על היכולת להתקיים זה לצד זו בכבוד - וזה הרבה פעמים המקסימום שניתן לשאוף אליו. לכן הייתי מציעה לך ולבן זוגך לפנות למגשרת או למטפל משפחתי שיסייע לכם להתוות דרך וללכת בה בזהירות וברגישות לטובת כל הצדדים. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים