מעבר גן עירייה לאחר החגים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2016 | 12:02 | מאת: לינוי גל

בוקר טוב אני מעבירה גן עירייה לאחר החגים, הילדה בת 02.9 אני ממש לא מרוצה מהתנהלות הגננת שהיא שנה ראשונה בתחום. זאת הסיבה להעברה(כסא רוגע, צעקות על הילדים וכדומה), השאלה האם כדאי לי להעביר לאחר החגים או לחכות קצת לראות עם מישתפר כי יש לי הרגשה מאד לא טובה...השאלה האם כן להעביר גן זה לא יעשה לה טראומה? ואיך אני מכינה אותה למעבר? .

שלום לינוי, טראומות לא מתרחשות כ"כ בקלות.. אם תכיני אותה בצורה טובה, תסבירי לה באופן מותאם לגילה את הסיבה למעבר, תקפידי על כניסה הדרגתית ותשתפי אותה לכל אורך התהליך ותתמכי בה באופן בו תזדקק לך, אני מאמינה שהדבריםבסוף יסתדרו. לפני או אחרי החגים - אם החלטת שזה מה שאת עושה, אז זה לא ממש משנה מתי. מה שכן משנה הוא שאת תוכלי להרגיש שאת שלמה עם החלטתך, ואם את צריכה עוד זמן להחליט, אולי עוד שיחות עם הגננת ובחינה מעמיקה ורחבה יותר של הדברים - חשוב שתקחי לך את הזמן הזה ולא תפעלי באופן פזיז ואימפולסיבי. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים