הכוונה בבקשה התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/09/2016 | 10:47 | מאת: איריס

אובדת עיצות ילד בן 7 (במרץ)מאוד מופנם סגור במסגרת הגן (בעבר) והכיתה (נוכחי) תלותי מאוד בעיקר בי - אמא - אינו נפרד בקלות מעבר מארד קשה לגן עירייה כאשר היה בן 4 אינו מדבר בנוכחות מבוגרים קושי בשינויים מעברים התנגדות כמעט בכל תחום בבית התפרצויות הצקות התנהגות ילדותית ומאוד נוקשה יכול להרים יד בנקל על אחותו וגם עלינו ללא אפשרות לעצור אותו או להרגיע במהלך אותם רגעים דבר שגורם לתסכול רב שכן הדבר יכול לקרות גם בנוכחות אנשים זרים (פארק....משפחה....ואז מן הסתם מלחיץ עוד יותר כי זה לא נראה נורמלי.....ומן הסתם לא ראוי היום לדוג החליט שלא הולך לביהס ונאלצתי ללכת ולחזור כדי להשיג שיתוף פעולה ולצאת ..קשה עם שיעורי הבית ואנחנו רק בתחילת הדרך אין לו מוטיבציה /דרייב למשחק למשהו רציני אינו מגיב ל"איומים" מכל סוג או תמריצים בביהס התנהגות זו אינה באה לידי ביטוי - שקט סגור ממושמע לא יצביע בכיתה ויהיה במרכז אך יחסית מסתגל קצב איטי קושי בלימודים אך לא בהקצנה (שילוב נפסל) אני שוברת את הראש מדי יום האם תיתכן שונות כה גדולה האם זה יכול להרגיע אותי מהבחינה שלא מדובר בבעיה ממשית ? אני נתקלת בקושי עצום בגידולו ומדי פעם מעלה השערות האם שגיתי ככ בחינוך שלו או האם מסתיר התנהגותו מאחר וחושש במסגרת ביהס נדמה לי שעבר טראומה כלשהיא בגן עירייה לאור השינוי שחל בו במעבר מגן פרטי לשם ומנסה בכל דרך להבין ולמצוא קצה של חוט בדרך לפתרון והשגת שלום ושקט בביתנו איפה מתחילים מה עושים ???

שלום איריס, המצב באמת נשמע מאוד מורכב ומורכב מידי בשביל שאוכל להתחיל לסייע מכאן.. לכן אני מציעה לך פשוט לגשת ללא דיחוי למטפל/לת המתמחה בהדרכת הורים. בהמשך ניתן גם לשקול טיפול נפרד עבורו במידת הצורך. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים