בני בן 17עקשן מרדן וחושב על עצמו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/09/2016 | 18:20 | מאת: ממ

ביני לבן בני בן 17 יש המון חיכוכים , החיכוכים הם בעיקר בנושאים כספיים,אני לא חושבת שצריך כל הזמן לתת ולתת בעוד שהוא עובד(מטייל עם כלבים) ויש לו חשבון בנק בו יש סכום מכובד. אנו גרים בסביבה בה מסתכלים על לבוש/ הנעלה מותגים . לפני שבוע חגגנו יומהולדת במסעדה יוקרתית כל המשפחה(אנו 4 נפשות)כעת הוא רוצה/מבקש לנסוע לחופשת סופש עם אביו כמתנת יומהולדת. אני מסרבת ומכאן התחיל/ממשיך כל הבלגן. היינו בקיץ ב3 נופשים שונים בארץ ישנן עוד הוצאות לא מעטות ואני לא חושבת שהנסיעה לסופש כרגע באה בחשבון כי זה גם כן הוצאה. פרט לנושא הכספי עולה בעיה נוספת הילד מסתובב כל אחהצ מחוץ לבית לא מיידע היכן הוא,לא עונה לשיחות /הודעותחוזר הביתה קרוב ל21-22 אחרי שהיה 4-5 שע בחוץ. לשאלתי איפה היית ?מקבלת תשובה מה אכפת לך ,הייתי איפה שהייתי ,אין לך מה לדאג וכו.. בעלי אומר לא לשאול כיוון שסומך עליו שלא מסבכך..אך אינני מקבלת את זה. להעלם ולא לומר בכלל איפה את מדאיג. אשמח לעצות... תודה

שלום, אנסה להתייחס לשני חלקי השאלה. לגבי ההוצאות המשפחתיות. חשוב שאתם כהורים תתנהלו כלכלית באופן שנכון לכם. אם אתם חושבים שהוצאה מהסוג שהוא מבקש איננה אפשרית לכם, פשוט אימרו לו יחד (שני ההורים) כי זוהי החלטתכם בעניין הכלכלי. חשוב שתפגינו חזות אחת אחידה מולו, תאמרו לו את הדברים באופן בהיר, פשוט, תוך העברת מסר כי זוהי אינה החלטה שלו אלא שלכם. לגבי הדאגה שלך. זה לא נדיר שבני 17 אינם מעונינם לעדכן את הוריהם באשר למקום הימצאם ומעשיהם בכל רגע נתון, במיוחד בשעות היום. אני שומעת שבעלך דווקא סומך עליו ואני רוצה להשניח שיש לו בסיס טוב לכך. הרי אתם מכירים את בנכם, האם יש מקום להניח שהוא עוסק בדבר מה שמסכן אותו? האם אין לו חברים, תחביבים וכיוב'? בכל מקרה כדאי שתמצאו את שביל הזהב בין להצליח לתת לו את ה"חופש" לו הוא זקוק, לבין הסכמה באשר לאופן ולתדירות בה הוא מעדכן אותך/אתכם במקום הימצאו ומעשיו. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים